Categorieën
Niet gecategoriseerd

12 januari 2023, “passend in de huidige tijd en maatschappij.”

“Met de kennis van nu”, “Daar heb ik geen herinneringen aan”, zinnen die naar mijn weten geen normaal mens ooit gebruikt. Ik bedoel, ik heb nog nooit tegen een schoenenverkoper gezegd: “Heeft u een paar schoenen voor mij passend in de huidige tijd en maatschappij?”

Of: “Beste buurman, met de kennis van nu was ik nooit met uw vrouw naar bed gegaan.” Onzin uitspraken zijn het, luchtfietserij, BS geouwehoer. Totale quatsch waar niemand wat mee kan. Hoeft ook niet! Wat deze uitspraken bezigt interesseert het geen fuck wat anderen er mee kunnen, en het mooie is ze weten dat ze er, op dit moment, mee wegkomen. Omdat het volk te bang is te verliezen wat ze denken te hebben, walgelijk…

Ik zie hugooootje al staan tegenover een volkstribunaal: “Eeeehhh, tsja, eeeehhh met de kennis van nu had ik natuurlijk nooit gezegd dat de vaccins effectief en veilig zijn.” Of Bruls, je kent hem wel, dat volgevreten varken uit Nijmegen. “Sorry, aan die lockdowns heb ik geen herinnering.” Of rutte: “ik beken, kinderen uit huis halen is niet passend in de huidige tijd en maatschappij maar was in die tijd heel normaal.”

Om een volkstribunaal te kunnen houden heb je een volk nodig. Is dat er nog? Zou je de Nederlanders nog een volk kunnen noemen? Wat maakt een volk? Tradities, vieringen, herdenkingen, het delen van de geschiedenis met jongere generaties, trots zijn op je voorvaderen. Al die zaken worden of zijn verboden. Op 5 mei herdachten we de slachtoffers uit de tweede Wereldoorlog, mag niet meer, we herdenken nu alle slachtoffers uit alle oorlogen, is lekker inclusief. Kerstmis = winterfeest. Standbeelden van de helden uit mijn jeugd worden verwijderd of verminkt. We herdenken niet maar veroordelen onze geschiedenis. Dat is passend in de huidige tijd en maatschappij, volgens het narratief.

Maar dat narratief kan je links laten liggen. Zouden er genoeg mensen zijn die daar open voor staan? Er is mij verteld dat we er niet te lang mee moeten wachten. De Fryske Filosoof en moi gaan een poging doen. Binnenkort de 4de aflevering alweer van de Filosoof en de nar! In dit theater🤠

Willem van Oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: