Categorieën
Niet gecategoriseerd

2 januari 2023, tis nog wel ff wennen die 3!

Maar het is eindelijk zover. We gaan een milde recessie tegemoet, dit jaar, volgens bekende Nederlandse economen. Maar we kunnen tegen een stootje, staan er goed voor! Blijven uitgeven beste mensen! Het valt allemaal best mee.

Nog 10 minuten, ik ben vandaag wat laat, dan gaat de beurs open. Ipv een nieuwjaarsrally zagen we de eerste tekenen van onrust op de beurzen vorige week. Das vrij uitzonderlijk. Handelaren sluiten een jaar graag goed af. Dat viert beter. Das in 2022 niet gelukt. Jammer.

Blue monday komt eraan. Hoe blauw gaat tie worden? Bont en blauw, bereid je maar vast voor. Naast de woorden mom and dad, zal ook het woord God dit jaar in de ban worden gedaan. Nu we zelf God aan het spelen zijn hebben we hem volgens wereldleiders niet meer nodig. Hij is niet inclusief genoeg. Staat teveel voor de blanke onderdrukking. God gaat vervangen worden door AI volgens yuval, yuval harari, klausjes belangrijkste adviseur.

Mijn jongste vind AI helemaal te gek. Ik probeer zijn enthousiasme wat te temperen, al heeft dat weinig zin. Opgegroeid met playstation en eindeloos instant vermaak ziet hij vooral de mogelijkheden. 24×7 geeft AI antwoord op zijn vragen, zijn behoeftes, angsten en verdriet, non-stop invulling van zijn lusten en lasten. Zelf nadenken is niet meer nodig, dat doet AI wel voor je. Er zijn al mensen gechipt met AI, die houd dan je lichamelijke en geestelijke gezondheid voor je in de gaten. Ontwikkel je kanker? AI spoort het in een vroeg stadium op. Depressiviteit? AI zorgt voor de juiste pillen. Verveling? AI zorgt voor vermaak.

AI = gevaarlijk. Het ontneemt ons wat ons mens maakt, ons bewustzijn. Ik heb me altijd verre gehouden van instant vermaak, zo heb ik nog nooit een netflix account gehad, nog nooit een spelletje op een playstation gespeeld. Het idee dat ik het leuk zou gaan vinden en er dagenlang mee zoet zou zijn heeft mij tegengehouden.

Maar goed, waar heb ik het over? AI, oorlog, inflatie, oversterfte, vaccinatieschade, energiecrises, voedselcrises, zorginfarct, woningcrises, moraliteitscrises, oliecrises…. Kies maar….

Nou! Ze hebben er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *