Categorieën
Niet gecategoriseerd

3 januari 2023, ik merk dat ik heel veel behoefte heb aan verdieping.

Maar dat ik heel veel moeite heb met het huidige aanbod. In de kerken om me heen vind ik het niet. Daar komen ze niet verder dan het downgraden van het geloof tot iets met amusementwaarde. Harde muziek, korte preken, weinig inhoud, veel opsmuk. Nu kan ik terug gaan naar de kerk uit mijn jeugd. Die van een strenge onrechtvaardige God die al voor je geboorte bepaalde of je zondig bent of niet (Oordeel = sws schuldig). Een God die ontegenzeglijk richting geeft en houvast maar voor mij te weinig ruimte laat als mens verantwoordelijkheid te nemen. Vanaf jongs af aan heb ik dat zo gevoeld, God is voor mij geen oordelende oude man die mijn leven bepaald maar hij is de Bron van Zijn die ik ontmoet in wat mij ontroert.

De Creator, de Schepper die je overal tegenkomt als je Hem wilt zien. Of, beter, als je de tijd neemt Hem te willen zien. De afleiding is namelijk gigantisch. Al eeuwenlang.

Samen met Sietze, de Fryske Filosoof, heb ik al mooie gesprekken over God. Toch heb ik behoefte aan meer. Hoe dat precies in te vullen weet ik nog niet. Hagenpreken, schiet door mijn hoofd. Maar das meer de romanticus in me, met dit weer zit ik liever binnen…

Ik heb de behoefte de diepte in te gaan. Niet om het leven te vieren, mezelf te vinden, spiritueel te zijn of liefde uit te stralen maar om Hem te ontmoeten. In elkaar en alles om ons heen. Daar ligt de oplossing. Ontegenzeglijk…

https://anchor.fm/koert-krouwel/episodes/De-Filosoof-en-de-nar–deel-3-e1sq964

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: