Categorieën
Niet gecategoriseerd

31 december 2022, mijn derde oud en nieuw als dakloze…

Dit was mijn laatste jaar als ingeschrevene. Kheb dit al een x eerder meegemaakt, dat ik uitgeschreven werd bij de burgerlijke stand. Toen was ik 20, nu 54. Zou het invloed hebben op mijn pensioen? Iig heb ik een brief ontvangen dat ik nergens meer recht op heb in 2023. Tis waarschijnlijk de laatste brief die ik van ze krijg. De gemeente heeft besloten dat het adres, waar ik ingeschreven sta, als dakloze, dat niet meer mag faciliteren. Er staan op dat adres zo’n 150 zwervers ingeschreven. Daar zitten vooral nette mensen tussen. Zeelui, mannen die op olie-boortorens werken, baggeraars, dat soort lui. Mannen die 6 maanden werken en dan 6 maanden op vakantie gaan in Thailand. En ik zei de gek. De gemeente vind dat lastig, zoveel mensen op 1 adres. Ze willen dat wij ons inschrijven bij particulieren, kunnen ze ons beter van dienst zijn. Fuck them…

Gisteren zei een strijder tegen mij: “En als ik het niet meer leuk vind stop ik er gewoon mee!” Die zin deed mij weer beseffen dat ik nog vrij alleen sta. Ik neem deze man niets kwalijk, ik begrijp volledig waar hij vandaan komt. Tis niet meer dan begrijpelijk dat hij zo denkt.

Ik kan niet meer stoppen. Stoppen = weer meedoen. 2023, mijn hart bonst alsof ik een marathon aan het lopen ben. Het giet buiten, Er gebeurt zoveel. Ik moet ff tot rust komen. Tis ook pas 06.44, tijd genoeg…

Er is geen keuze, maar 1 weg. Als je die wilt volgen moet je alles opgeven. Dat kan je afdoen als een geloof, maar ik voel dat zo intens. Het kwaad wat ons uit elkaar drijft, oorlogen verstrekt, hongersnoden, verdeling en onrust zit zo diep in het systeem verwrongen dat alleen totale overgave aan Zijn woord, nog uitkomst bied.

https://anchor.fm/koert-krouwel/episodes/De-Filosoof-en-de-nar–deel-3-e1sq964

2023, stoppen is geen optie. Mijn leven ligt in Zijn handen. Dat ik dat nog niet over de bühne krijg is wat anders. Dat ik mensen alleen maar tegen me in het harnas jaag is klote. Maar ik kan niet anders, er is geen weg terug. Hij wijst mij de weg, ik ben nog aan het leren. Vergeef me Heer, waarom een nar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *