Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 december 2022, het stormt, maar niet alleen buiten.

Mag ik een kleine voorspelling doen? Beurzen die 25 tot 50% van hun waarde gaan verliezen. Das bovenop de verliezen van dit jaar. Persoonlijk verwacht ik een aex van rond de 3/400 punten in de aankomende maanden. Dat zal een storm geven.

Voedselschaarste, de meest elementaire spullen zullen niet te krijgen of onbetaalbaar zijn. Boter, kaas en eieren zijn nu al niet te betalen maar tel er nog maar een eurootje of 5 á 6 bij op. Brood, ik weet niet wie het verzonnen heeft maar had je in 1999 tegen iemand gezegd dat nog geen 25 jaar later een brood ruim 9 gulden kost hadden ze je uitgelachen. Btw dat kost een beetje normaal brood op dit moment bij de warme bakker. Binnenkort rond de 15 guldentjes, das 7 euries, als je nog een warme bakker kan vinden.

Werkeloosheid? Das afwachten! De overheid dijt steeds verder uit, geld is er in overvloed, gewerkt hoeft er niet meer voor te worden. Dat wat je ‘verdient” voor de meesten niet toereikend is om de dag door te komen is slechts een detail. Je werkt dus je bestaat, you own nothing but you will be happy.

Het stormt, Sam wil niet naar buiten. Ik heb trek. Je kan er toch niets aan doen pa. Is dat zo? Kan ik er niets aan doen? Klopt, maar wij wel! Wij kunnen er wel wat aan doen. Tis een kwestie van geloven. En van communicatie, en dat is niet makkelijk. Kheb de juiste toon, in het dagelijks leven, nog niet gevonden. Ben benieuwd hoe het klinkt in de laatste podcast van de Fryske Filosoof en de nar. Ik zet hem vandaag online! Morgen een link in mijn stukkie. It’s a fine line between good and evil…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *