Categorieën
Niet gecategoriseerd

27 december 2022, het wordt een mooie dag heb ik gelezen.

Zal het wel weer druk worden, vandaag, op de dijk. Persoonlijk zal ik blij zijn als de vakanties afgelopen zijn. Half Nederland loopt hier elke middag over de dijk de laatste dagen. Zijn gezellig een wandelingetje doen na de brunch/lunch/vette happen en de tussendoortjes. Voor Sam en mij is het maar lastig, vooral voor Sam. Nu moet tie wat vaker aan de lijn, en dat vind tie maar niets.

Een loslopende hond is not done, mag niet. Een hond moet aan een touwtje. Hondeneigenaren lopen met zakjes rond om de stront van de straten op te ruimen omdat die honden geen besef meer hebben van waar te schijten. Laatst scheet zo’n hond echt midden op straat voor een oprit. Het was een grote hond dus een gigantische drol. Ik zie hem vaker langzaam voorbij sloffen met zijn veel te dikke bazin. Die bazin kon de drol niet in 1 zakje kwijt. Ze moest op haar knieën om dat ding in twee zakjes te proppen, waarna ze natuurlijk weer overeind moest komen. Dat lukte maar ternauwernood. Het was zo’n lachwekkend gezicht, maar ook zo triest om haar daar, met die twee gevulde zakken stront, te zien wegwaggelen.

Sam poept het liefst ergens diep in een weiland, een beetje privé. Ik ben ervan overtuigd dat iedere hond dat liever doet. Maar naast wat hij liever doet, je wil toch niet met strontzakken over straat lopen?

Maar wat nog het ergste is is dat hondenbezitters niet meer willen dat hondjes met elkaar spelen. Laatst siste zo’n hondenbezitster me toe dat ze Sam een rotschop zou geven als ie nog een x op haar hond zou aflopen. Ik gaf haar aan dat vooral te proberen. Ik probeer Sam namelijk te leren netjes te blijven zitten als dat soort types langslopen. Zonder riem welteverstaan. Dat gaat ongeveer 2 van de 10x goed op dit moment, we zijn er nog niet, maar we doen ons best. Ik weet dat deze hondenbezitster haar hond ook wat probeert te leren, ze zit met ‘m op een cursus. Heb ik gehoord van iemand. Je hond iets leren is ingepland, daar is een uurtje voor gereserveerd in de agenda. Rest van de week hoef je je daar dan niet mee bezig te houden. Rest van de week ren je met je hond een rondje over de dijk aan een touwtje, met zakjes op zak om zijn stront op te ruimen. Uitgaan is, net als leren, ingepland. Alles is ingepland, behalve die harige man met Sam, Elanor, Frodo, Lou en Smurf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *