Categorieën
Niet gecategoriseerd

26 december 2022, ik begin eigenlijk altijd meteen te schrijven als ik wakker wordt.

Nou dat lieg ik, eerst naar de wc natuurlijk en een thermosfles met thee maken daarna hoppa schrijven. Vandaag lukt het me niet. Lig al bijna een uur naar een leeg wordpress documentje te staren. Parijs schiet door mijn hoofd, na 4 dagen rellen zien delen van de stad eruit als oorlogsgebied. De bijna lachwekkende maar o zo trieste ontwikkelingen in de US waar Amerikanen geen Americans meer genoemd mogen worden, want dat is niet inclusief. Een Amerikaan is vanaf nu een US citizen. Na mother is Americans uit het Amerikaanse vocabulaire geschrapt.

Zijn er nog plekkies waar volkeren wonen die we vergeten zijn? Waar je kan ontsnappen aan deze gekte? Mwah, ontsnappen heeft geen zin. Ik hoorde daar gisteren een mooie uitspraak over. Ging ongeveer zo: ‘Wanneer je niet gelukkig bent in het nu, heeft vluchten geen zin.’ Ik zal het hier moeten doen…

Met de volkeren die hier wonen. Zou dat nog mogelijk zijn? Dat wil ik graag gaan uitzoeken met de Fryske Filosoof. Wat maakt een volk en mag je trots zijn op je afkomst? Jeetje! Er knalt opeens van alles door mijn hoofd. Maar het lukt me nog niet het op te schrijven. Steeds meer stukkies vallen op z’n plek. Tis een spannend onderwerp! Als blanke mag je in de huidige tijd niet trots zijn op je afkomst. Schuldig zijn we, pfff laat ik me nou helemaal niet schuldig voelen! Verre van, tis tijd er mystory van te maken, mijn geschiedenis, en die van Elanor en Frodo natuurlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *