Categorieën
Niet gecategoriseerd

13 december 2022, “er groeien 2 volken in je buik”, zei God tegen Rebecca.

Jacob en Esau. Twee volken. Het staat letterlijk zo in de bijbel. En er zijn mensen die het zo letterlijk nemen. Jacob symboliseert het Joodse volk, voor wie staat dan Esau?

Volgens de profetieën staat Esau voor Edom, wat weer verwijst naar Rome. Esau = de westerse beschaving = Amerika en Europa. Je kan dit afdoen als onzin, als BS, maar het blijkt dat miljoenen mensen dit geloven. Tis mij, vroeger, nooit verteld dat Esau staat voor de westerse beschaving terwijl ik dit verhaal vele malen heb aangehoord in mijn jonge jaren. Ik vond het een geweldig verhaal! Ik wist alleen niet zo goed wie ik wilde zijn, Jacob of Esau? ik kookte namelijk ook heel graag, net als Jacob, stond graag naast mijn moeder in de keuken. Maar ik jaagde ook graag! Kwas altijd buiten, op pad met mijn zelfgemaakte pijl en boog.

Esau was stoer, een echte vent. Jacob was berekenend, slim/sluw. Esau zocht naar de quick fix, instant satisfaction. Jacob naar de toekomst, hij was bereid daarvoor iets te laten. Grote verschillen tussen een tweeling! Er staat geschreven dat Jacob, bij zijn geboorte, de hiel van zijn broer vasthield. Ik vind dat een geweldig detail! Het volk van Esau is helemaal niet bezig met deze profetieën. Het interesseert ze niets, ze hebben honger, kom op met die linzensoep. Het volk van Jacob daarentegen is zich aan het voor bereiden, de bokjes liggen klaar. Toch gek die parallellen na zoveel jaar. Het worden interessante tijden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *