Categorieën
Niet gecategoriseerd

12 december 2022, af en toe moet ik het ff over de ‘toestand in de wereld hebben’.

Das leuk voor later, kan ik teruglezen wanneer wat is gebeurt! De tweedeling in de wereld gaat namelijk met gezwinde spoed door. Afgelopen weekend werd de petro-dollar door Xi aan de kant gezet, Saoudi Arabië doet, sinds vrijdag, mee!

En Turkije, Nigeria, Iran, meer dan 40% van de wereldbevolking heeft zich op dit moment achter de Brics landen geschaard. Anderen staan in de rij. Ze verlaten het zinkende schip wat zich bezighoudt met voetbal en excuses maken voor iets waar excuses geen zin hebben.

Hebben jullie gezien met welke egards Xi ontvangen werd in Riad? Das wat anders dan een fist-bumb. Waarschijnlijk niet, daarom heb ik hieronder een filmpje geplaatsts. Komt uit India, 1 van die Brics-landen. Boeiende tv! Ik zou ff kijken…

De op schulden gebaseerde petro-dollar wordt door, de Brics-landen, vervangen voor een, “gold-backed’, nieuwe munt. China en Rusland zijn al jarenlang bezig met het inkopen van goud. (Ff tussendoor, ik las dat Nederland erover denkt de goudvoorraad te verkopen, wie weet is dat al gebeurd). Dit alles geschied, in real time, voor onze ogen. Wat Saddam, Khaddafi en tientallen anderen niet is gelukt gaat Xi wel lukken. We hebben geen idee hoe groot de minachting is voor onze westerse samenleving in de rest van de wereld. De eerste wereld noemen we onszelf. Hahaha, de eerste zullen de laatste zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *