Categorieën
Niet gecategoriseerd

11 december 2022, maar ik doe het op mijn eigen manier…

Ik denk dat dat wel de meest voorkomende zin is die ik hoor. Iedereen doet het tegenwoordig op zijn of haar eigen manier. Die eigen manier betekend vooral: er zo weinig mogelijk last van hebben en alleen maar dingen doen die ze leuk vinden. Maar goed das begrijpelijk.

En ik begrijp niet zo goed waarom ze dat zeggen. Het volgt meestal nadat zo’n pofbroek mij heeft gevraagd hoe ik leef. Als ik dat heb verteld volgt bijna altijd de zin: “goed hoor maar ik doe het op mijn eigen manier.”

Vandaag maar eens gezegd dat dat niet kan. Een ongemakkelijk gelach werd mijn deel. “Nou jawel hoor, iedereen doet het op zijn of haar manier, en dat kan best.” Kheb het daar maar bij gelaten. De dame in kwestie heeft nog een spirituele dag in het vooruitzicht, laat ik die niet verpesten.

Jezus zei: “wie mij wil volgen moet alles opgeven.” Kweet niet offie het precies zo gezegd heeft maar het lijkt erop. Daar zit volgens mij geen ‘eigen manier’ bij. En nu kan je Jezus natuurlijk ter discussie stellen, maar dit geld voor alles! Als wij het geluk willen vinden zullen we ons ego moeten opgeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *