Categorieën
Niet gecategoriseerd

9 december 2022, iedere dag knallen er een paar stukkies door mijn hoofd.

Dan lees ik een zin en dan gaat het daarboven werken. Wat denken jullie bv van de volgende zin: “Ook neemt de vraag naar beveiligers toe bij asielzoekerscentra en in de geestelijke gezondheidszorg, aldus de KVK.” Zo’n zin intrigeert mij. Waarom neemt de vraag toe? Hoe weet de KVK dat tie juist daar toeneemt? Ik zie tegenwoordig overal beveiligers, waarom staat hier, zo expliciet, de geestelijke gezondheidszorg?

Dat van die asielzoekerscentra begrijp ik, maar beveiligers in de gezondheidszorg? Waarom de geestelijke gezondheidszorg noemen? Waarom niet de evenementenbranche? Of de winkeliersverenigingen waar zoveel meer gestolen wordt?

Zo kwam ik gisteren nog een berichtje tegen. Onze regering zet asml en nxp onder druk om geen machines meer te verkopen aan China. asml is daar heel goed in, zijn de beste, kheb er regelmatig gebabbeld met de cio. Als het gaat om chips dan staat Veldhoven op 1, daarna komt Taiwan. Netherlands first, Taiwan second.

We zitten in een ordinaire oorlog. China en Rusland vallen de petro-dollar aan en dat wordt, op dit moment in Oekraïne, uitgevochten, binnenkort volgt Taiwan. Oost tegen west alleen maar om geld, om macht, meer is het niet, wat een triestheid.

Kheb ook goed nieuws! De Fryske Filosoof en de nar hebben gisteren weer een nieuwe podcast opgenomen. Onze zoektocht naar wie en wat God is gaat door. Wij zijn ervan overtuigd dat we Hem nodig gaan hebben om deze oorlog te winnen maar dan is het wel handig als we weten welke God we moeten hebben. Zondagochtend zet ik hem on-line. 50 minuutjes babbelen over God, dat zouden meer mensen moeten doen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *