Categorieën
Niet gecategoriseerd

8 december 2022, Sinterklaas ligt eruit!

Op naar kerst, een mooie tijd! Kerst vond ik vroeger al leuker dan de Sint. Naar de kerk gaan was geen reet aan, behalve tijdens kerst. En ik kan mij 1 kerst herinneren dat mijn vader kookte ipv mijn moeder. Hij maakte kalfszwezerik klaar, man wat vond ik dat fascinerend! Eerst moest dat gekookt worden, daarna gepeld en dan gebakken. En lekker dat het was! Maar volgens mij was ik de enige die dat vond. We hebben het daarna nooit meer samen gegeten en volgens mij heeft mijn vader nooit meer, tijdens kerst, gekookt.

Ben de Sint trouwens niet ongeschonden doorgekomen. Een nepkies heeft het begeven. Een stuk chocoladeletter heeft het gewonnen van 1 of ander kunstwerk van de tandarts. Een scherp-gerand stuk ivoor steekt nu uit mijn kaak en dat voelt redelijk k*t. Gisterenavond gesproken met een gepensioneerde tandarts, en die vertelde me dat, dat scherpe, te verhelpen is met korrel 150 schuurpapier. Daar moet ik straks ff naar op zoek.

Zelf mag ik deze kerst weer lekker koken. Khoop dat ik nog kan eten tegen die tijd. Die kies moet eruit! Maar dat komt vast goed. Alles op zijn tijd. Eerst maar ff zelf aan de slag met korrel 150. Vanavond ga ik de volgende podcast opnemen met de Fryske Filosoof! Daar heb ik veel zin in. Door mijn kortstondige verkoudheid heeft het ff geduurd maar vanavond is het zover. Binnenkort in uw theater een nieuwe aflevering van: De Fryske Filosoof en de nar…

23 december!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: