Categorieën
Niet gecategoriseerd

29 november 2022, ben er gisteren voor het eerst weer ff uit geweest.

Naar een inloopavond van Frij Fryslân. Een ontmoetingsavond voor mensen die lokaal willen verbinden, die op zoek zijn naar een gezamenlijke identiteit. Het is zo fijn om ongegeneerd te kunnen praten over wie we zijn, waar we hier voor zijn en met wie we hier samen zijn. Over God, over buitenaards leven, een platte of een ronde aarde, Atlantis, reuzen, de hoax rondom het klimaat, de boeren of over een alternatieve gezondheidszorg. Geen onderwerp is te gek omdat we weten dat wat, op dit moment, wordt aangenomen als de waarheid nog veel gekker is. Dat de waarheid die we krijgen opgedrongen onwaar is.

Zonet heb ik geluisterd naar de Fryske Filosoof, zijn laatste vlog gaat over identiteit. Over het verloren gaan van God en het daarmee gepaard gaande goddeloze gedrag van de mens. Dat het van groot belang is dat we God weer vinden, dat we het geloof weer moeten oppakken, dat het geloof het fundament is van onze identiteit. We gaan daar in onze volgende podcast verder over praten maar ik wilde er iets aan toevoegen. Iets waar ik gisterenavond op de fiets, terug naar mijn holletje, over na moest denken. De rol van de man en de vrouw, van mama en papa.

Wat voor invloed heeft het gehad dat ik opgevoed ben met een moeder die altijd thuis was en mijn kids met ouders waar ze een afspraak mee moesten maken via een online agenda? In mijn jeugd was het gezin de basis van onze samenleving, nu bestaat het gezin niet meer. Wat zeg ik man en vrouw, vader en moeder bestaan niet meer. Moeder is letterlijk vervangen door een birthing person en vaders? Zijn die er nog?

Is het niet geweldig dat we hier over mogen nadenken? Met elkaar over kunnen praten. Heerlijk! Pfff ben al weer veel te lang met dit stukkie bezig, tis alweer bijna 8.30. Kheb honger, Sam wil uit, er wacht een nieuwe dag. Leuk, maak er wat van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *