Categorieën
Niet gecategoriseerd

14 november 2022, ik moet echt weer vaker met ze gaan lopen.

Noor en Frodo, wat een kanjers. We hebben weer een geweldige dag beleefd gisteren. Het was prachtig weer en ze hadden er zin an. Wat zijn het toch geweldige dieren. Ik kwam gisteren een Irakese Koerd tegen, op de 1 of andere manier gebeurt dat vaker de laatste tijd, en das altijd leuk als ik mezelf voorstel. Zo’n man zegt dan tegen mij: “Godmiddag, mijn naam Saif, hoe is jouw naam?” En dan kom ik met: “Koert goedemiddag Saif.” “O” zegt Saif of Mo dan: “Ik ook Koerd.” En dan volgt er altijd een geanimeerd gesprek.

Saif liet mij een foto zien van de leider van de Ezelpartij. In Noord Irak heeft Abu Saber (wat de Ezel) betekent in 2003 de Ezelpartij opgericht om deze redenen: ‘De oprichter meent dat we allemaal zouden moeten leven als ezels – zmal in het Arabisch – omdat ezels elkaar niet vermoorden om de macht, geld of politiek … en omdat ezels niet liegen’. Abu Saber is overigens niet zijn echte naam🤠.

De bestuurlijke structuur is gebaseerd op het leven van een ezel, lokale vestigingen van de partij worden “stallen” genoemd en de partijleden worden “ezeltje” of “ezel” genoemd. Nu was mijn achting voor de Koerden al hoog, er is denk ik geen gastvrijer volk te vinden, maar je begrijpt dat tie weer is gestegen. De Ezelpartij, geweldig, daar moet ik wat mee doen.

Maar even over de podcast! Hij staat online. Kheb ff moeten puzzelen maar het is me gelukt. Hij staat zelfs op spotify🤠. Via onderstaande link issie te beluisteren.

https://open.spotify.com/show/0oEWjZerf4Bq3bYh0XQspF

Weer een nieuwe week, kmoet op zoek naar een weiland, ik wil zmal gaan leven.

Één reactie op “14 november 2022, ik moet echt weer vaker met ze gaan lopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *