Categorieën
Niet gecategoriseerd

13 november 2022, vandaag naar Elanor, Frodo, Smurf, Lou en natuurlijk Luuna!

Zo’n zin an. En het ziet er naar uit dat het hartstikke mooi weer wordt. Arnoud gaat mee. Wie weet zijn er lezers die zich Arnoud nog kunnen herinneren? Met Arnoud ben ik vorig jaar naar Amsterdam gelopen samen met Noor en Frodo. Kheb hem sinds de tijd niet meer gezien, ons afscheid na de demo liep volgens hem niet goed. Maar de tijd heelt alle wonden, nou bijna..

Gisteren had ik het over verdienen, vandaag maar eens over vergeven. Raar woord eigenlijk. ‘Ver’ en ‘geven’, hoe doe je dat? Hoe geef je iets aan iemand van ver? Nu zal ‘ver’ wel meer betekenen dan alleen ver weg, je komt ver ook tegen in verdiepen of veroveren. Ik ben geen neerlandicus, verre🤠 van, maar dat ver vanuit het verleden🤠 meerdere betekenissen zal hebben lijkt me on’ver’mijdelijk. Misschien dat er iemand is die dat weet?

Maar vergeven dus. Als je iets geeft dan neem je niets iets weg. Wat geef je als je iemand iets vergeeft? Als iemand tegen mij zegt: “Ik vergeef je”, wat vaak is gebeurt, wat betekend dat dan? Ik krijg niets, fysiek wordt er mij niets overhandigd, er wordt mij iets, wat er eens was, vergeven, krijgt iemand anders het dan? Wat wordt er dan vergeven? Iets waarvan de ander vind dat het vergeven moet worden.

Om een ander iets te vergeven moet die persoon iets fout hebben gedaan, dus schuldig zijn. Je hebt iets gejat van iemand, iemand pijn gedaan en dan vergeeft die persoon je die schuld/zonde. Maar meestal is het niet zo simpel. Vergeven gaat meestal over een gekwetst ego. Althans das mijn ervaring. Ik ben nou eenmaal slecht in mijn bek houden, flap alles eruit, en dat wordt niet altijd gewaardeerd. En dan kwets je iemands ego. Vooral met hoger geplaatsten binnen grotere organisaties had ik daar last van. Zeker niet iedereen maar met een hoop wel.

Pfff wat een warrig stukkie. Misschien moet ik eerst maar eens Nederlands gaan studeren. Maar nu niet, ik moet me gaan voorbereiden. Op naar de langoren, tis nu al weer een topdag, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *