Categorieën
Niet gecategoriseerd

8 november 2022, ‘Wakker’ zijn.

Daar zijn heel veel gradaties in. De 1 is wakkerder dan de ander. Das logisch, honderden jaren zijn we voorgelogen, alles is een leugen, dan duurt het ff voordat dat inslaat. Ze noemen het niet voor niets ‘down the rabbit hole’. Iedere x dat je denkt, dieper kan niet, is er toch weer een gangetje naar beneden. Kan het toch nog erger.

23 november is er een debat in de tweede kamer over een central bank digital currency in Nederland. Een vervanger van de euro om inflatie te bestrijden. Zo zal het worden gebracht. Een hele verhandeling gisteren van De Nederlandse Bank over het gevaar van bitcoin en dat tie niet stabiel is, dus eigenlijk waardeloos, is de start van een campagne om in de aankomende maanden heel voorzichtig een social credit systeem uit te rollen, gebaseerd op digital currency. Samen met Amazon heeft de ecb alles al klaar liggen. Getest en wel. En het blijkt veilig en effectief.

In mijn ogen zit het gevaar erin dat iedereen denkt dat tie een keuze heeft. Meedoen of niet meedoen. Maar zo zal het niet gaan. Net als tijdens covid zal het gebracht worden als de enige oplossing, niet meedoen betekent dat je een gevaar voor anderen bent. Je doet het tenslotte voor een ander. Het zal gebracht worden als “the Road to Freedom” terwijl we recht op de hel af stevenen.

Niet meedoen zal steeds moeilijker worden. Tuurlijk begrijp ik het als mensen zeggen: “Ja maar wat jij doet kan ik niet want ik heb kinderen, een eigen bedrijf of zieke ouders.” “Dat kan ik niet opgeven om op straat te gaan wonen!” Nee dat snap ik, maar denk je dat je dat over een poosje wel kan? Dat je, als je je eerste pasje met QR aangeboden krijgt die speciaal bedoeld is om je te verzekeren van zorg, die weigert? Zorg is, en wordt nog veel, onbetaalbaarder. Nederlanders zijn overbezorgd over hun zorg. We lopen de deur bij huisartsen plat. Zelf ontberen we de kennis op het gebied van zorg. Daar leren we niets meer over. We zijn volledig overgeleverd aan de staat als het gaat om zorg. En die laat ons weten dat het het anders moet. Ideaal om je social credit systeem uit te rollen.

Nu! Op dit moment, vandaag, eigenlijk gisteren, vorig jaar, hadden we een begin moeten maken met het bouwen van een alternatief! Der is geen tijd te verliezen….

3 reacties op “8 november 2022, ‘Wakker’ zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *