Categorieën
Niet gecategoriseerd

5 november 2022, “ze geloven ons niet meer” zei cristianne v/d wal.

Zo heet het wat zich landbouwminister noemt. Laten we dat zinnetje eens ontleden. Woord voor woord zoeken naar de betekenis erachter. Bij mij kwam dat zinnetje hard aan namelijk toen ik het, voor het eerst las. Het lijkt een onschuldig zinnetje maar er zit zoveel achter, woorden zijn zo krachtig.

‘Ze’, laten we daarmee beginnen. cristianne wijst hier met ‘ze’ op dat wat in Brussel zit. Volgens haar heeft Nederland het verbruid bij ‘ze’, zijn we, volgens ‘ze’ niet meer het braafste jongetje van de klas als het gaat om de natuur. Wat of wie is ‘ze’? Heeft tegen cristianne gezegd dat wij stout zijn? Dat we niet braaf zijn? Das niet te vinden in het artikel. ‘Ze’ is iets of iemand waar we ontzag voor moeten hebben, maar waarom?

‘Geloven’, dat is het tweede woord. Deze laat ik even liggen. Over ‘geloven’ ga ik nog zoveel stukkies wijden. Ik kom er op terug, beloofd! Als ik er nu op in ga wordt dit stukkie zo lang.

‘Ons’, met ‘ons’ bedoeld cristianne niet zichzelf en de 3 mannetjes die ze bij zich had. Ons is volgens cristianne Nederland, dat zijn jij en ik. ‘Ze’ geloven ons, de Nederlandse burger niet meer. Dat wil cristianne hier duidelijk maken! cristianne, hugooootje, henkie en mark hebben hun best gedaan! Zijn voor ‘ons’ naar Brussel gegaan maar helaas Nederland, ze geloven je niet meer.

‘Niet’, tsja je wordt wel of niet geloofd, nou niet dus. Ondanks de zware delegatie van hugooootje, henkie, mark en cristianne, de meest betrouwbare mensen die er in Nederland te vinden zijn, is het niet gelukt ervoor te zorgen dat ‘ze’ Nederland het voordeel van de twijfel geven. En dat is ‘onze’ schuld. Deze 4 musketiers hebben hun best gedaan.

‘Meer’, ‘ze’ hebben ons dus wel geloofd! cristianne maakt hiermee duidelijk dat het ook nog ‘onze’ schuld is dat wij niet meer geloofd worden. Dat ‘ze’ helemaal klaar zijn met ons. Ooit deden we het goed maar das voorbij. Als we dat maar weten! Wij de Nederlandse bevolking worden niet MEER geloofd.

hugoootje en cristianne, kent 1 van jullie iets wat nog minder geloofwaardig is dan deze, pff wat zijn het eigenlijk, gnomen? rutte natuurlijk en dan misschien nog koning bier maar dan houd het toch wel op. Ze geloven ons niet meer, zei cristianne, geloof me meissie ‘We’ komen erop terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *