Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 oktober 2022, in 1993 ging het werken bij een ministerie.

Tis bijna mijn leeftijd. Het heeft niets anders gedaan dan rondgelopen in de politiek. Van baantje naar baantje gehopt, zo heeft het bij volksgezondheid gezeten voordat ‘t naar het cbs ging in 2020. Voor volksgezondheid zat het bij financiën. Directeurtje hier, generaaltje daar, Angelique heeft zich na haar studie bestuurskunde niet verveeld.

Kheb in mijn 15 jarige carrière binnen de it meerdere van dit soort omhooggevallen nitwits ontmoet. Het lijkt wel of voor dit soort figuren geld dat, hoe groter de fuck-up hoe beter de volgende baan. Ze hoeven ook nooit verantwoording af te leggen voor de fuck-up die ze gemaakt hebben, althans niet voor de bühne. Nietszeggende trekpoppen zijn het, wandelende, zielloze marionetten in een surreële wereld die zijn gaan geloven in de illusies van hun eigen misbaksels.

Er klopt weer geen reet van de cijfertjes van het cbs. In week 42 zijn we de 3300 gepasseerd maar als je de cijfers wat beter bestudeerd klopt er echt geen moer van. Ik maak nu, ruim een jaar, elke week een foto van de ‘doden per week’ cijfertjes en ben de patronen gaan begrijpen. Die worden in de laatste weken weer volledig losgelaten. Angelique bemanipuleert de cijfertjes dat het een lieve lust is. Das vaker voorgekomen, in januari was er ook zo’n periode dat er echt helemaal niets van klopte. Mijn verwachting is dat Angelique binnenkort weer naar een ander baantje hopt, ze heeft haar taak volbracht. Ik zie haar wel een ministerspostje bekleden, binnenkort in dit theater Angelique Berg, minister van ‘wat maakt het uit’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *