Categorieën
Niet gecategoriseerd

25 oktober 2022, waarheid, wat is de waarheid?

Als 20 mensen een ongeluk zien gebeuren krijg je 20 verschillende verhalen. Een Peugeot rijder viel op dat de auto een Peugeot was. Een dame heeft geconstateerd dat het slachtoffer geen make-up op had (volgens haar was het een Golf), maar volgens de overbuurman zat ze helemaal niet in een auto maar reed ze op een fiets.

Wij zijn helemaal niet in staat de waarheid te zien, de waarheid is altijd gekleurd vanwege onze ongebreidelde fantasie. En das maar goed ook aangezien de waarheid niet te harden is. Toch nemen wij van alles aan voor waarheid. Vooral als mensen met invloed het prediken. En hoe mooier de waarheid verpakt wordt hoe gezelliger wij hem vinden.

De kerk is daar een mooi voorbeeld van, pracht en praal bewijzen het gelijk van de waarheid. Koningen, presidenten en rutteachtige figuren balken de waarheid vanuit paleizen en torenkamertjes. Persoonlijk ben ik wel een beetje klaar met de waarheid, ik geloof de waarheid niet meer.

Nu doe ik dat al mijn hele leven niet. Kheb altijd mijn eigen waarheid gezocht. Maar tis nooit zo erg geweest als nu. Ik begin me te realiseren dat mijn waarheid tot nu toe vooral uit mijn buik is gekomen. Mijn verstand heeft altijd het onderspit gedolven. Maar de laatste tijd gaat mijn hart zich er steeds meer mee bemoeien. En dat geeft een andere waarheid. Het moet allemaal nog een plekkie krijgen maar er wordt aan gewerkt! En dat werd ook wel tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *