Categorieën
Niet gecategoriseerd

24 oktober 2022, kijk er weer naar uit!

Na vrijdag! Weten jullie dat vrijdag de beurs in Amerika volledig is ingestort? Dat de fed weer triljoenen heeft doorgesluisd om de economie te ondersteunen. Dit x via achterkamertjes, ze wilden ons er niet mee belasten. Na de UK zou dat zorgen voor zoveel onrust, dat hebben ze ons bespaard. Triljoenen die meteen in de zakken van de 0,1% zijn beland. Triljoenen die gaan zorgen dat alles nog duurder gaat worden. Die alleen maar zorgen voor uitstel van executie.

Beschavingen gaan, beschavingen komen. Voor die van ons is het tijd te gaan. De geschiedenis heeft ons geleerd dat dat altijd gepaard gaat met het moreel verval van normen en waarden. Niet zozeer bij het gepeupel, die sluiten alleen hun ogen. Te bang te verliezen wat ze denken te hebben. Niet beseffend dat alles al verdwenen is.

Wat moet het fascinerend zijn om over 100 jaar deze tijd te bestuderen. Er chronologie in aan te brengen. Gebeurtenissen waarvan wij nu denken dat ze grote invloed hebben op ons leven blijken dan al jaren daarvoor te zijn ingezet. Complotten? Wat zijn dat?

4 reacties op “24 oktober 2022, kijk er weer naar uit!”

Tjonge! Alle beurs-indices in de VS omhoog, maar tòch zou er sprake zijn van een crash en worden er “triljoenen” weggesluisd… Nou is een triljoen gelijk aan een miljoen keer een miljoen – en zelfs alle Amerikaanse bedrijven bij elkaar zijn niet zoveel waard. Weet je zeker dat dit echt waar is?

Hmm… kleine correctie: een triljoen is gelijk aan een miljoen keer een miljoen keer een miljoen. Ofwel: een 1 met 18 nullen erachter. Een miljard keer een miljard 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *