Categorieën
Niet gecategoriseerd

21 oktober 2022, gisteren lukte het niet!

Vandaag ben ik er helemaal klaar voor. Er zijn meer narren nodig in de wereld. Gekken lopen er genoeg rond maar we missen de narren. Sorry maar ik moet het er ff over hebben, die lizzy trust in de UK! Wat een gek! Ze is er achter gekomen, binnen 4 weken, dat ze niet geschikt is voor de job. Dat ze niet kan leveren. De premier van Engeland? Op zich mooi voer voor een klucht over gekken, compleet gestoorden, maar geen narren.

Het is onze ijdelheid. Ik sprak afgelopen week een wijs man hierover. (Het is de bedoeling dat ik hem meer spreek, maar daarover later weer meer:-). Hij ziet het gemis van God als de reden voor de ongebreidelde ijdelheid van de mens. En ik denk dat hij gelijk heeft. Wij zijn zelf gaan denken dat we God zijn. We rommelen aan Gods schepping, wat een hoogmoed. Wat een ijdelheid.

Bewust zijn we verleid te gaan geloven dat God niet nodig is. Dat we het wel af kunnen zonder Hem. God is verworden tot een relikwie die je inzet voor eigen gewin. Politici, artiesten, presidenten en koningen halen Hem er te pas en te onpas bij om hun eigen stompzinnige ideeën kracht bij te zetten. Niemand die ze een spiegel voorhoud, geen nar te bekennen. Maar het zijn niet alleen de koningen, de megasterren of presidenten die denken dat ze God zijn. We zijn allemaal schuldig, we zijn Hem allemaal verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: