Categorieën
Niet gecategoriseerd

26 september 2022, onder druk wordt alles vloeibaar.

Raar woord eigenlijk druk. Ik doe vaak een drukje op de wc, kheb er een gruwelijk hekel aan als het druk is in een winkel, en nog meer als iemand druk probeert te zetten op me. Daarentegen ben ik een ster in het onderdrukken van mijn gevoelens, al verlies ik die vaardigheid, in rap tempo, nu ik mezelf wat beter leer kennen.

Tis druk lieve mensen. We voelen hem bijna allemaal. Iedereen heeft wel in de gaten dat de druk wordt opgevoerd wereldwijd. Daar zijn van allerlei verschillende redenen voor maar ze komen allemaal op hetzelfde neer. Of het nu gaat om de druk vanwege de zogenaamde klimaatverandering of de druk op het Het kwaadaardige Rusland. De wereld is veranderd in een snelkookpan waarin de druk continue wordt opgevoerd om dat ene doel te bereiken! Een soepzooitje.

Want dat krijg je als de druk wordt opgevoerd! Het spreekwoord, waar ik mee begon, zegt het al. Plotseling staat het in alle kranten dat we te maken hebben met druk. Alsof ondernemers niet in de gaten hebben dat de belasting zwaar drukt. Een bijstandsmoeder niet bezwijkt onder de druk van de energierekeningen, een boer niet allang in de gaten heeft waar de druk vandaan komt. Tis een drukkende tijd en das zwaar ruk.

Maar we zijn nog lang niet bij het kookpunt, de druk zal nog veel verder worden opgevoerd. En dat is klote want ik zie hoe moe iedereen al is. Hoe je ontsnapt aan die druk? Door eruit te stappen, niet meer mee te doen, door je te verbinden met de natuur. In de natuur vind je namelijk geen druk en dat geeft rust. Ga lekker met je rug tegen een boom aanzitten (neem de aankomende dagen een parapluutje mee want het is k-weer) sluit je ogen en probeer de boom ff te voelen. Denk nergens aan, alleen aan die boom die je voelt in je rug. Probeer de druk even los te laten. Geef hem desnoods door aan de boom, die kan er toch niets mee. Al is het maar een paar seconden je kikkert ervan op! Ik moet bekennen, tis lekkerderder als het mooi weer is🤠.

Maandagmorgen 26-9-‘22
Zondagavond 25-9-‘22

Één reactie op “26 september 2022, onder druk wordt alles vloeibaar.”

Druk in het ZH vandaag. Druk op de parkeerplaats en overal druk. Ik mocht de arts zelfs geen hand geven en al het personeel loopt met een mondvot op. Vreselijk om te zien. Hopen is dat ze geen eisen gaan stellen aangaande mijn operatie in oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *