Categorieën
Niet gecategoriseerd

24 september 2022, ik heb het een paar dagen geleden al gehad over de Shmita.

Wil er nog even op terugkomen vandaag, ik ben er wat meer ingedoken. De Shmita heeft namelijk te maken met de maan, de sterren, de zon en water! En daar hebben we het eerder over gehad. Kunnen jullie je nog herinneren dat we hier in lockdown zaten? Dat we niet meer naar buiten mochten zonder mondvod? Denk het niet. Na al die festivals, concerten en vakanties heeft niemand het er meer over. Het wissen van de geschiedenis gaat snel momenteel. Maar het mooie van deze stukkies is, je kan terug in de tijd, zoek het op. Fris je geheugen op! Daarvoor zijn ze er.

Maar ff terug naar die tijd, lang geleden. Ik schreef toen over de betekenis van influenza, weten jullie nog? Influenza betekent ‘Onder invloed van sterren’. En nu heeft de Shmita daar ook al mee te maken? Wat is dat toch met al dat gezeur over die maan en die sterren? Waarom heb ik daar op school helemaal niets over geleerd? 10.000 jaar lang heeft de mensheid rekening gehouden met de stand van de maan, de sterren en de zon, tot deze ‘beschaving’. Wij hebben geen flauw benul van de invloed die de maan op ons heeft. Dat hebben we weggewuifd als onzin, niet van deze tijd, als BS.

Ik schreef laatst aan iemand over mijn kijk op het feminisme. Hoe het feminisme voor een versnelling heeft gezorgd in het verdwijnen van spiritualiteit, natuurlijke geneeswijzen en onze cultuur. Vrouwen waren de hoeders van onze cultuur, spiritualiteit was een onderdeel van het leven en natuurlijke geneeswijzen? Dat ging van moeder op dochter. Mijn moeder wist nog wel wat over geneeswijzen, er was altijd wel een zalfje of druppeltje wat ze op 1 van mijn vele wonden kon smeren om de pijn te verzachten. Maar er was 1 medicijn wat eigenlijk tegen alles hielp, daarom was het zo fijn dat mama altijd thuis was. Haar kusjes, haar lieve zachte woorden, haar troostende armen waar je je zo veilig in kon voelen, daar kon geen medicijn tegenop.

Morgen krijgen we een nieuwe maan, de dag daarna de laatste dag van het Sabbatsjaar. En vandaag? Vandaag is het 24 september! Maak er een mooie dag van lieve mensen, kussssss.

Één reactie op “24 september 2022, ik heb het een paar dagen geleden al gehad over de Shmita.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *