Categorieën
Niet gecategoriseerd

23 september 2022, voor mij is alles om mij heen 1 grote leugen.

Het is ongelooflijk om te zien hoe leeftijdsgenoten en ouderen, die in mijn ogen beter zouden moeten weten, blijven geloven in dit toneelstukje. Alleen maar omdat ze bang zijn te verliezen wat ze denken te hebben, bereid om zichzelf daarvoor volledig te verloochenen.

Daar gaat het voor mij mis, al mijn hele leven. Ik snap daar niets van. Dat je liegt tegen je moeder, als ze ontdekt heeft dat je een koekje hebt gejat, dat snap ik, daar kan je als kind niets aan doen. Dat koekje heeft nou eenmaal een sterke aantrekkingskracht. Maar dat je als volwassene bereid bent jezelf en alles en iedereen om je heen te belazeren daar snap ik geen reet van, dat wil er bij mij niet in.

Vooral niet omdat het altijd gaat om zelfbehoud. Ik ben heel goed in staat om te liegen maar niet daarom. Als ik vind, of het idee heb, dat er in een bedrijf waar ik werk op een klote manier met elkaar wordt omgegaan dan zeg ik er wat van en hou ermee op. Het lukt mij niet om mee te doen aan spelletjes om mijn baan te behouden. Ik ben ervan overtuigd dat je daar ziek van wordt. Erger ik ben er ziek van geworden.

En nu lees ik wel eens wat over wat er in Den Haag gebeurt, wat een poppenkast. Hoe kunnen mensen op zo’n manier met elkaar omgaan en elke dag weer naar hun werk gaan? Na een debat weer gezellig optreden in 1 of andere talkshow, vol vuur een interview geven om meer zieltjes te winnen, man man wat een farce.

Je bent toch niet geloofwaardig als je zo met elkaar omgaat? Links of rechts, christelijk of heiden, woke of populistisch, zwart of wit, Nederlander of Medelander, klimaatgekkie of antivaxxer, waar zijn we in godsnaam mee bezig?

Ik heb een boek gekregen van een vriendin. Zomaar spontaan gaf ze me dat boek. Het is een prachtig boek! Er staan een soort van wijsheden in. Korte zinnetjes die zoveel zeggen. Ik wil er hier graag 1 voordragen, ik ken hem uit mijn hoofd. Mijn God wat ben ik weer dankbaar voor alles wat ik ontvang, dankuwel…

‘Wat ben je aan het vieren? Vroeg Kleine Draak. “Ik vier dat jij en ik samen in de regen zitten” antwoordde Grote Panda.

Één reactie op “23 september 2022, voor mij is alles om mij heen 1 grote leugen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *