Categorieën
Niet gecategoriseerd

20 september 2022, ‘ik moet altijd lachen als jij binnenkomt’.

Zei een knappe blonde vrouw tegen mij, waarna ze zich excuseerde omdat ze dacht dat ze me beledigd had. Maar mijn hart bloeide op! Gaat het me dan lukken? Gaat het me lukken om de nar te zijn?

Tja, een nar wordt je niet zomaar. Der is geen narrenschool. Clownscholen zijn er wel, maar een clown is geen nar. Daarnaast, ondanks de vele clownscursussen en scholen zijn er verdomd weinig clowns in de wereld, als je al een clown tegenkomt dan maakt tie een hondje van een ballon voor je, voor €2,50, of doet iets anders knaps. Een clown is niet vaak meer een clown bij wie alles fout gaat. Clowns hebben eerder wat weg van Jokers, die doen heel andere dingen.

Vandaag is er een Joker feestje in Den Haag. In plaats van die façade te negeren geven we het aandacht. Strijders trekkeren richting het Malieveld om hun recht te halen. Alsof ze in Den Haag weten wat ze aan het doen zijn. Marionetten met lullige hoedjes op die een toneelstukkie opvoeren voor de bühne, meer is het niet. Afleiding om jezelf niet te hoeven herinneren.

Ik ga mezelf vandaag maar eens niet druk maken. Beetje schoonmaken en er zijn om te zijn, veel meer kan ik niet doen. Meer mensen zouden dat moeten proberen, er niet zijn omdat het moet maar omdat je er bent. En als je dankbaar bent omdat je mag zijn, gaan mensen lachen heb ik gemerkt. Ik wens al die mensen in Den Haag veel dankbaarheid toe, ze gaan het nodig hebben…

Één reactie op “20 september 2022, ‘ik moet altijd lachen als jij binnenkomt’.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *