Categorieën
Niet gecategoriseerd

19 september 2022, een stroomuitvalletje deze ochtend, lastig!

Maar ook wel weer handig. Het helpt je eraan herinneren dat de winter eraan komt! Er zijn hier nu al geen muggen meer, dat valt me het meeste op. Al een week slaap ik zonder gezoem om mijn oren. Op zich heel fijn maar waar zijn die suckers? Zijn ze nu al weggekropen? De kastanjebomen laten rijpe vruchten vallen, weten jullie nog dat ik half juli al bramen aan het plukken was? De natuur loopt ruim een maand voor op schema, en dat heeft niets met de zogenaamde droogte te maken.

Er zullen mensen zijn die mij wappie gaan noemen, dat ik de realiteit uit het oog ben verloren, maar ik ben er blij om! Dat het mogelijk is om weer te kunnen verstaan wat de natuur je laat weten. Tis niet makkelijk, ze spreken zo’n andere taal, of nee, dat is het niet, hun mindset is zo anders. Ze oordelen niet, geven niets de schuld, doen gewoon hun ding zolang ze daar de tijd voor krijgen. En is dat niet het geval? Dan niet.

Wat ze wel doen is verantwoordelijkheid nemen! Alles stellen ze in het werk om te rochelen dat; hun vruchten vallen, kuikens op de wereld worden gezet, ze groot genoeg te zijn om de komende tijd te overleven. Niemand compenseert de bramen als het tegen zit of geeft geld aan de muggen om bij sanquin een paar zakken bloed aan te schaffen om te overleven. In tegendeel, een groot filantroop heeft miljoenen muggen genetisch gemanipuleerd en losgelaten in de natuur, zodat de wilde muggen uitsterven. Zodat wij niet ziek worden, man,man, man, man wat is dit ziek.

Maar de natuur oordeelt niet, blijft doorgaan met waar ze hier voor is. Pfff wat moet ik nog een hoop leren. Maar ik sta ervoor open en het enige wat ik hoef te doen is luisteren! Naar mijn hart en de natuur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *