Categorieën
Niet gecategoriseerd

21 september 2022, maandag is de laatste dag van de Shemitah/Shmita, het sabbatsjaar.

De Joden hadden ontdekt dat er een 7 jarige cycli bestaat in de natuur en daarom spraken ze, met God af, dat ze na iedere 6 jaar een jaartje pauze in zouden lassen. Om de aarde een tijdje rust te gunnen, dat noemen ze het sabbatsjaar, of Shmita. De volgende Shmita, jullie begrijpen het al, begint in 2028.

Ik ben een paar x in Israël geweest, wat een prachtig land! Je proeft de geschiedenis, je voelt de heiligheid. Mijn eerste x in Israël is ruim 36 jaar geleden, mijn laatste x was met het grootste deel van mijn kids. Ik heb zulke mooie herinneringen aan dat land, tis zo triest om te lezen wat er nu plaatsvind. Maar je kan, dat wat voorzien is, niet ontlopen. Alles staat geschreven, je hoeft het alleen maar op te zoeken.

Omdat de Joden na iedere 6 jaar 1 jaar niets mogen verbouwen zijn er niet veel Joodse boeren. Dat laten ze graag over aan de Palestijnen die daar geen last van hebben. Wat ze wel graag doen is bankieren en beleggen, en dit is geen conspiracy, tis gewoon populair onder het Joodse volk om iets te doen met geld. En nu is er iets geks aan de hand tijdens de Shmita, veel beurscrashes vinden plaats op die dag, op de laatste dag van het sabbatsjaar.

Wij westerlingen geloven niet meer in cycli, in symbolen of in spiritualiteit. Onze relatie met religie is een farce. Het Joodse volk daarentegen koestert haar verleden, kinderen krijgen op speciale scholen les in het in contact staan met het hogere via ongelooflijk moeilijke rituelen en gebruiken. Het dagelijks leven is doordrenkt van allerlei aanwijzingen hoe te leven volgens de wetten van het hogere, je ontkomt er niet aan erdoor beïnvloed te raken. Ondanks dat ze 2000 jaar rondgezworven hebben over de wereld voelt iedere Jood zich nog 100% Joods, daar moet je mee aankomen bij ex-Nederlanders.

Ik bewonder de Joden, je zal maar onder het juk van zo’n geloof moeten leven. Speelbal zijn ze van een oppermachtige God. Alles staat geschreven, je hoeft het alleen maar op te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *