Categorieën
Niet gecategoriseerd

16 september 2022, het was een onrustig nachtje!

Continu van die buien die een hoop lawaai maken op zo’n dakkie. En tis weer koud.. Das op zich lekker tijdens het slapen maar minder tijdens het pissen. Ach het zal wel weer wennen, gelukkig kan ik goed tegen kou…

Jezus zei: “als je mij wilt volgen moet je bereid zijn alles op te geven”, of zoiets. Hij zal het niet precies zo gezegd hebben want de beste man sprak Aramees. Maar dat is nogal een eis! Dan moet je wel heel erg zeker van jezelf zijn. Ik vraag mij werkelijk af of hij dat echt zo gezegd heeft. Het kan best zo zijn dat de schrijver het verkeerd verstaan heeft en het zodoende ook verkeerd heeft opgeschreven. Der is ook een mogelijkheid dat tie dat express heeft gedaan, zoals met zoveel verhalen die in de bijbel staan. Net een tikkeltje veranderd, of een woordje weggelaten zodat de strekking totaal anders wordt dan wat Jezus bedoelt heeft. Wat nou als ie gezegd heeft: “als je mij volgt heb je verder niets nodig”?

Want dat is wel waar! Ik ervaar het zelf. Als je werkelijk in hem gelooft, in de Jezus die in mij zit, dan komt alles op je af. Misschien niet meteen, moet je er een beetje geduld voor hebben, maar het komt wel. En het enige wat je ervoor hoeft te doen is aardig zijn. Iets overhebben voor een ander en de dingen die je doet met aandacht en zorg doen. Das alles, verder heb je niets nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *