Categorieën
Niet gecategoriseerd

17 september 2022, tis niet makkelijk!

Dat beaam ik meteen. honderdduzend x ga je de fout in. We zijn zo gewend dat alles beloond wordt. Je eerste boertje is een hele prestatie! Een foeilelijke tekening wordt ingelijst en opgehangen, je eerste zwemles wordt gevierd alsof je het kanaal bent over gezwommen. Tegenover ‘iets doen’ staat een beloning, dat zit er zo ingebakken, dat krijg je er niet zomaar uit.

Je hebt dan ook de neiging om die beloningen op te halen. Uit te leggen wat je allemaal wel niet hebt gedaan om tot die prestatie te komen. Wat stelt een prestatie voor als niemand het weet? Helemaal niets toch? Het is ontzettend belangrijk in onze maatschappij dat je presteert! Dat je succesvol bent. Niet voor jezelf, daar heeft niemand wat aan, succesvol ben je in de ogen van een ander.

Wat ik al zei, tis niet makkelijk. Er gewoon zijn voor anderen. De enige wezens die dat, van nature, kunnen zijn moeders. Moeders zijn in staat zich volledig weg te cijferen voor hun kids. Alleen voor hun kids hoor, maar dat is al een hele prestatie!

Volgens mij ligt daar wel de oplossing, in het gewoon onbezoldigd iets doen voor een ander, hoe moeilijk dat ook is. Pffff ben ik daar dakloos voor geworden? Om daar achter te komen? We zullen iets voor elkaar over moeten hebben zonder daar iets voor terug te krijgen, man dat gaat een probleem worden! Gelukkig zijn er moeders, daar kunnen we van leren, dankjewel dames🙏🏼😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *