Categorieën
Niet gecategoriseerd

8 september 2022, Sam vind het maar niets die regen.

Staat tie me heel zielig aan te kijken vanuit ons holletje terwijl ik in de stromende regen sta. “Kom dan, je moet ff naar buiten.” Sam vind dat helemaal niet! Je hoort ‘m denken: “dat jij 2 á 3 x per nacht naar buiten moet om te pissen en stipt om 6.00 moet poepen is jouw probleem, ik heb mijn blaas en stront wat beter onder controle! Ik ga echt niet naar buiten, hondenweer is het.” En hij draait zich om en springt weer op bed. Tsja wat doe je dan? He-Le-Maal Niets…

Hij is er zo goed in! Mij iets duidelijk maken zonder een woord te zeggen. Door alleen maar naar me te kijken met 1 van zijn vele gezichtsuitdrukkingen. Der zit zoveel subtiel verschil in al die blikken, tis echt fascinerend. Vooral zijn assortiment ‘verbaasd’ kijken is onuitputtelijk. Soms maakt tie er geluid bij, een lichte grom of een zucht. Zo van “Alweer baas, blijf toch eens liggen man.”

Ik had gehoopt dat ik, nu ik afgestapt ben van het dagelijks biertjes naar binnen slaan, minder naar de wc zou moeten midden in de nacht, maar niets is minder waar. Ik drink nu iedere dag ongeveer een liter thee en 2 liter water. Daar let ik een beetje op want ik heb de neiging om het te vergeten. Gek, want die biertjes vergat ik nooit! Water drinken is goed voor de doorstroming, nou das een ding wat zeker is, het stroomt flink.

Ik had ooit een lerares Frans die vond dat ik niet maar de wc mocht tijdens de les. Dat moest ik maar in de pauze doen of tussen de lessen. Dat heeft niet lang geduurd, plassen is een recht, dat vond ik al op 13 jarige leeftijd. Dat ik, om dat recht te kunnen halen, wekenlang heb moeten vegen vond ik helemaal niet erg. Vegen is 1 van de weinige dingen die ik heb geleerd op de havo. De conciërge heeft me er persoonlijk in les gegeven. Het komt me nog goed van pas ook! De herfst komt eraan en het barst hier van de bomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *