Categorieën
Niet gecategoriseerd

7 september 2022, transitie en transformeren, 2 woorden die je vaak hoort de laatste tijd.

De schaapies zijn bezig met een transitie, de wappies met transformeren. Als ik het een beetje simpel probeer te maken dan gaat transitie om de buitenkant, en transformeren om het innerlijk. Schaapies zijn bezig vast te houden aan wat ze denken te hebben, wappies proberen zichzelf te herinneren. Beide is niet makkelijk. We zijn tenslotte maar mensen. Bange, onzekere, zoekende wezens, losgeslagen van de werkelijkheid. Kheb te doen met allebei.

Ondanks dat we bang en onzeker zijn hebben we een groot ego! De schaapies voeden die met consumeren, met vakanties en auto’s, met veel uiterlijk vertoon. De wappies met innerlijke superioriteit, als ik de goeroes moet geloven hangt het bestaan van het universum volledig af van het wakker worden van de mens. Beide zijn bezig betekenis te geven aan het leven, er waarde aan te geven. Iets te betekenen om maar niet nutteloos te zijn.

Nu ik al een tijdje nutteloos ben besef ik me hoe ongelooflijk heerlijk dat is. Af en toe lukt het me om een klein beetje waarde te geven door iets lekkers te maken voor deze of gene waar ze dan blij om zijn maar daar houd het wel mee op. Nou dat lieg ik! Voor Sam ben ik ook nuttig, ik geef hem knuffels, eten en hij vind het leuk als ik meega als tie een rondje gaat lopen. Verder houd het wel op, maar man, man! Wat ben ik dankbaar voor mijn nutteloosheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *