Categorieën
Niet gecategoriseerd

6 september 2022, het regent!

Zouden de boeren nu blij zijn? Gisteren sprak ik er 1, een fruitteler. Zijn stroomrekening was sinds vorig jaar 10x duurder geworden. Van €0,04 naar €0,40 in een half jaar. Zijn koelcellen staan nog niet aan, de peren hangen nog aan de boom. Hij twijfelt over wat tie gaat doen. De peren laten hangen of toch plukken? Plukken gaat hem geld kosten, waarschijnlijk blijven ze hangen. Das niet leuk voor de plukkers, hij heeft een trouwe ploeg die al jaren bij hem komt plukken. Die rekenen er een beetje op voor een extra zakcentje. Dat kunnen ze goed gebruiken.

Ik las een artikel over een bakker, zijn stroomrekening is opengebroken door zijn leverancier. De rekening is van €36.000 naar €166.000 gegaan. Ruim 4x, bijna 5x zoveel. Ik heb het begin dit jaar al gehad over de kosten van brood, dat die naar 10/12 euries zou gaan deze winter. Btw dat brood komt dan niet van deze bakker, hij stopt ermee. Lullig voor zijn 30 medewerkers maar er zit niets anders op.

Een zinkfabriek, vele groentetelers, de aluminiumfabriek in Delfzijl. Ze sluiten de deuren volledig of bepaalde afdelingen. Tis niet meer rendabel door te produceren, de kosten zijn hoger dan de baten. Ondertussen gaat, iets wat zegt minister te zijn van energie, naar de US voor een seminar over de energietransitie. Die verloopt namelijk zeer succesvol. We transformeren ons de dood in en das goed voor het klimaat.

Ik vind hem gewoon leuk🤠

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *