Categorieën
Niet gecategoriseerd

5 september 2022, als kind leerde ik dat wij geschapen zijn naar het evenbeeld van God.

Daar had ik persoonlijk al wat moeite mee. Als je als God in staat bent alles te maken wat je maar wilt, waarom zou je dan jezelf kopiëren? Is God zo ijdel of zijn wij het die graag een God willen zijn en daarom opgeschreven hebben dat wij op hem lijken. Zover ik het weet hebben we nooit een foto van hem gekregen. Hield het op bij de 10 geboden die hij aan Mozes heeft overhandigd. Als ik het me goed herinner was Mozes niet in staat God aan te kijken. Aan hem hebben we dus niets als het gaat om hoe God eruit ziet. Daarnaast, wie zegt dat God er elke dag hetzelfde uitziet? Misschien heeft tie de ene dag wel zin om een machtige leeuw te zijn, de andere dag een irritante mug.

Nu ben ik geen kunstenaar maar ik heb altijd begrepen dat de meeste kunstenaars veel zelfportretten schilderen om te oefenen. Liever werken ze met modellen maar om nou iedere dag een model in te huren is wat kostbaar. Je eigen vrouw/vriendin zou ook kunnen maar dat ligt aan de relatie. Een zelfportret is handig, je hebt jezelf tenslotte altijd bij je. Maar om er nou je meesterwerk van te maken! Dat zie je niet vaak. Wat nou als God ons heeft gemaakt om ff te oefenen? Wassie van plan ons daarna weer weg te gooien maar issie dat vergeten! Kunstenaars zijn vaak wat rommelig, en hij had het die 7 dagen best druk met de wereld. Grote kans dat wij een foutje zijn.

Persoonlijk vind ik het wel een geruststellend idee, dat wij een foutje zijn. Dat verklaart meteen een hoop. Veel geruststellender dan het idee dat wij kosmische, goddelijke wezens zijn met de taak de wereld te redden! Volgens mij hebben we daar, de afgelopen 10.000 jaar, tijd genoeg voor gehad maar hebben we jammerlijk gefaald. Kan ook niet anders! We hadden hier natuurlijk allang weg moeten zijn. Vervangen door het meesterwerk waar God waarschijnlijk nog mee bezig is. Ik hoop dat tie een beetje opschiet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *