Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 augustus 2022, “als ik het kan kan iedereen het”.

Deze zin hoorde ik vannacht in een podcast. Wat een k*tzin. En wat een onzin. Das wel een dingetje in de spirituele wereld, al die ego’s. Manifesteer wat je wilt bereiken en dan zul je het ontvangen. Laten we dat eens bespreken met de mensen in Sarajevo of Rwanda, die hebben zich vast een slag in de rondte gemanifesteerd tijdens de slachtingen. Laten we het vragen aan een Sri Lankaan of een dakloze in Amerika, vraag of ze tijd hebben om een gelukkig leven te manifesteren tijdens het overleven.

Een cursus ‘manifesteren’ kost €3000, een koopje voor eeuwig geluk, niet dan? Wat ik leuk vind is om de ‘over mij’ pagina’s te lezen van deze verlichte zielen. Hoe ze als succesvol zakenman of vrouw, topsporter of muzikant tot inzicht kwamen, alles op gaven, om vol vertrouwen te kiezen voor het spirituele pad. Maanden, zo niet jaren doorbrachten in Tibet of Peru om hun innerlijke zelf te vinden en nu ze die gevonden hebben niets liever willen dan deze unieke ervaring aan jou te verkopen. Voor een betere wereld, die begint tenslotte bij je innerlijke zelf.

Tsja, volgens mij begint het daar niet. Nu ben ik ook geen goeroe. Volgens mij begint het bij dankbaarheid voor alles, voor de jaren die je hier mag zijn. Mijn innerlijke zelf is daarnaast zo ongelooflijk complex, ik wordt er moe van. Tis goed dat tie der is, kheb ‘m ook nodig, maar niets is zo veranderlijk als mijn innerlijke zelf. Gelukkig maar! Dat houd het leven leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *