Categorieën
Niet gecategoriseerd

26 augustus 2022, gisteren voor het eerst een quiche gemaakt met zelf gemalen meel.

Das toch wel wat anders dan bloem uit de winkel. Ik had hem gevuld met venkel, selderij, rode ui en tomaatjes uit de tuin. En dan natuurlijk eieren en zure room voor de vulling. Daarnaast heb ik een bietensalade gemaakt met geitenkaas, komkommer en bosui. De komkommer kwam uit eigen tuin. Dat zijn hele andere komkommers dan die uit een supermarkt. De schil is niet te eten. Die is hard en vies, gelukkig is het vruchtvlees heerlijk!

Hotseknots, ik wordt opgevreten door de muggen terwijl ik dit stukkie schrijf. Nu vind ik het niet zo erg dat ze me prikken maar dat gezoem is zo f••king irritant. Dat leid af, je gaat er toch automatisch op reageren. Kheb wel een beetje medelijden met de muggen. Het lijkt wel of ze kleiner zijn dan voorgaande jaren. Ik las ergens dat er minder muggen zijn, tsja vind je het gek? Alles moet wijken voor de welvaart van de mens. Ons gemak gaat boven alles, het is nooit genoeg! Dat gaat ten koste van alles om ons heen.

Maar dat gaat veranderen! Das een ding wat zeker is. Al zal het niet van de 1 op de andere dag zijn. Daar hebben we het gisteren over gehad tijdens het eten. Of het mogelijk is iets te kunnen betekenen in de aankomende transitie. Met een arts, een autonome schapenboer, een sjamaan, een bewegingscoach en een eigenaar van een lokale supermarkt moet dat gaan lukken. En daar mag ik dan voor koken, geweldig!

Één reactie op “26 augustus 2022, gisteren voor het eerst een quiche gemaakt met zelf gemalen meel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *