Categorieën
Niet gecategoriseerd

25 augustus 2022, gisteren kwam er onverwachts visite langs.

En dat is altijd een goede reden om een vuurtje te stoken zodat we er wat vlees op kunnen gooien. Tis fijn als er een gelijkgestemde langskomt. Ik schreef laatst over hoe moeilijk het is altijd op je woorden te moeten letten. Nou dat hoefde gisteren niet! Thx voor alles Erik!

Ik ben aan het experimenteren met het inmaken van groenten en fruit. Zo heb ik al 15 potjes bramen jam en ben ik gisteren begonnen met stokbonen en bieten. Hier iets verderop kan je biologische groenten kopen en de bieten waren maar €1 per kilo. Heerlijke grote bieten, die gaan we inleggen met laurier, gember en knoflook. Lekker man! De stokbonen heb ik naar een oud koertiaans recept ingelegd met ui, knoflook, rode peper en appelazijn. Ach je doet maar wat!

Wat is dat leuk trouwens groenten en fruit inmaken! Je kan er zoveel mee doen. Tis jammer dat olijfolie zo duur is, daar moet ik nog wat op verzinnen want tomaten wil ik ook inleggen maar dan in olijfolie. Ik weet nog dat ik een x in Florence was en daar uitgenodigd werd voor een maaltijd. Veel groenten die ik daar te eten kreeg druipten van de olijfolie. Boontjes, tomaten, rode ui, van alles. Zo lekker, ondanks dat het ruim 30 jaar geleden is proef ik het nog.

Ik ga ook weer beginnen met kaas maken. En room, boter, yoghurt, kefir en wie weet vla! Kheb weer een maatje gevonden die wil helpen. Kaas maken is gewoon gezelliger met z’n tweeën. Er komt veel geduld om de hoek kijken bij het maken van kaas en dan moet je iemand hebben om tegen te OH’n. Blij dat de vakantie voorbij is! Tijd voor actie🤠

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: