Categorieën
Niet gecategoriseerd

19 augustus 2022, veel kids van een jaar of 3, of jonger, hebben een achterstand.

Vooral als ze veel in de opvang hebben gezeten. Tis een studie uit de US maar hier zal het niet veel beter zijn. Ze hebben moeite met het vormen van woorden en zinnen, kunnen klanken niet goed nadoen, hebben zeg maar een spraakgebrek. Das niet zo vreemd natuurlijk! Baby’s zijn zo geprogrammeerd dat ze heel veel naar je gezicht kijken. Dat doen ze om door te krijgen hoe je je lippen beweegt, je oren, ogen en wangen. Hoe je woorden vormt, je er kracht achter zet door een gezichtsuitdrukking, hoe je converseert. Das belangrijk, praten doe je, tenslotte, niet alleen met woorden…

Daarnaast hebben ze moeite met het herkennen van emoties. Ze hebben geen idee wat boos kijken is. Of verdrietig, vrolijk, teleurgesteld. Raar idee, dat we hele generaties kids op hebben gezadeld met een achterstand door ons gezicht te verstoppen achter een mondvod. Ik ben zo blij dat ik er nooit aan begonnen ben. Dat ik altijd gekke bekken heb getrokken naar de kids die ik in de supermarkt of op straat tegenkwam. Nu heb ik sws al een redelijk gekke bek dus dat koste me niet veel moeite🤠.

Philadelphia heeft besloten dat de kinderen aankomend schoolseizoen de eerste 10 dagen een mondvod voor moeten op school. Behalve de allerkleinste. In pre-kindergarden, dan hebben we het dus over de baby’s, moeten zowel de kids als de juffen een mondvod dragen. Nog 1 x dan, zowel de kids als de juffen moeten het hele jaar een mondvod dragen, ongeacht de status van het virus. Dit is de groep die het minst te lijden heeft onder het virus, zijn er totaal niet vatbaar voor.

Pennsylvania is blauw, de democraten zijn daar aan de macht. Net als hier in ons k*tlandje. Albergen heeft gemerkt hoe democratisch er keuzes worden gemaakt. Pennsylvaniaanse burgers ook. Beide lijken ver weg, Albergen voor de gemiddelde hagenees of amsterdammer verder dan Philadelphia. En daar ligt de kracht van het Globaal Socialisme, van de new worldorder. Burgers zijn zo individualistisch ingesteld, zijn alleen maar bezig met hun eigen vermaak. Zijn zo bang te verliezen wat ze denken te hebben. Volgens mij is dit geen probleem voor Albergen alleen. Zouden de ouders in Pennsylvania er niet alleen voor moeten staan. Wat vinden jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *