Categorieën
Niet gecategoriseerd

17 augustus 2022, een latertje!

Ff samen met de natuur genoten van de regen vanmorgen. Lekker hoor zo’n buitje, vult de regenton weer. De komkommers waren bijna aan het dansen, de tomaten kleurden spontaan rood. Fijn dat het hier regelmatig regent, dankbaar!

De kippen zijn ook blij met de regen, ze zijn meteen een stuk actiever. Als het zonnetje schijnt liggen ze een beetje loom in het stof te rollen. Op dit moment zijn ze bezig met foerageren, ze vreten alles op wat vanuit de grond omhoog komt gekropen. Maffe beesten, kippen. Wat een hiërarchisch, moeilijk leven lijden die beesten. Er is er 1 die is altijd de lul, ze wordt overal weggejaagd door de andere kippen. Daarnaast legt ze geen eieren, haar economische waarde neemt met de dag af. Maar ja, veel vlees heeft ze niet op der botten, wat moet je ermee? Nog maar ff de kans geven, het kan verkeren.

Zo, het gaat alleen maar harder regenen, persoonlijk vond ik het wel weer genoeg. Kheb het wel eens over mijn tijd in Eilat gehad waar het 1x per jaar regende. De rest van het jaar was het minimaal >25°, in de zomer >35°. Slimme technieken voor opslag en distributie van water maakte dat er nooit problemen waren met watertekort. Nog geen 2 weken geleden regende het hier hier ook, een hele dag lang. Dat was op een zondag. Tussendoor zijn we verschroeid door een hittegolf, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *