Categorieën
Niet gecategoriseerd

13 augustus 2022, ik weet niet zo goed wat ik er mee moet.

Aan de ene kant is het natuurlijk best knap wat Huig Plug doet, hij geeft niet op, laat zich niet intimideren, blijft vechten tegen het onrecht. Ministers, rechters en hoge ambtenaren maken hem het leven zuur, sluiten hem op in de gevangenis, nemen hem zijn huis af, proberen ‘m om te kopen, verbieden hem zijn eigen familie te zien. Toch blijft Huig op een nette manier strijden, probeert hij via het systeem wat hem kapot wil maken zijn recht te halen. Ik vind het bewonderenswaardig.

FDF schort de ‘hardere’ acties op. Als blijk van goede wil richting het systeem. Indirect laten ze in hun verklaring weten dat er een stilstofprobleem is. Het systeem creëert bewust een probleem om een lucratief doel te bereiken en komt er nog mee weg ook. Geloven de Huig Plugs van deze wereld, de boeren, de slachtoffers van de toeslagenaffaire, de vaccinweigeraars, de starters in de woningmarkt, ach zo kan ik nog wel ff doorgaan, nou echt dat het gaat helpen? Of houden ze zich er alleen maar aan vast? Aan het idee dat er op een rechtvaardige manier recht te halen is in dit land. Dat ze het systeem, op een positieve manier, kunnen veranderen, beïnvloeden. Omdat ze in hun recht staan!

Mijn moeders recht was het aanrecht, dat zei ze zelf altijd. Ze had het bij het rechte eind! Veel meer rechten hebben wij niet. Het systeem is groter dan de mens zolang wij het blijven voeden. Voeden met rechtszaken die de legitimiteit, van het systeem, alleen maar vergroten. Voeden met arbeid, geld, met onze afhankelijkheid.

Het systeem is corrupt, verrot, totaal verziekt. Eraan meedoen is zinloos. Hoe bewonderenswaardig ik het doorzettingsvermogen van een Huig of de boeren ook vind, wat ze doen werkt averechts ten opzichte van hun doel. Tuurlijk krijgen ze straks wat toegeworpen, ondertussen is de schade al geleden. Het volgende probleem dient zich al weer aan! En wij blijven maar meedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *