Categorieën
Niet gecategoriseerd

29 juli 2022, ben gisteren in een ziekenhuis geweest!

Niet voor mezelf hoor, dat stellen we nog even uit:-). Fascinerend! Daar wandelen nog steeds mondvodden rond, niet heel erg veel maar de mondvodden die er lopen, lopen er ontzettend aanwezig te zijn. Zo liep er een arts rond met zo’n professioneel masker, zo’n wit bol staand ding. Hij keek iedereen heel even aan als hij langsliep. Twee van die ogen boven een verder onzichtbaar gezicht vanwege dat rare, op een snavel lijkende, mondvod. Ik meende een licht superieure blik in zijn ogen te zien maar dat kan aan mij liggen. De dokter naast hem, een stevige dame, wist niet zo goed wat ze moest. Het ene moment had ze haar mondvod voor het andere moment liep ze weer zonder. Het was ook zo’n simpel blauw dingetje waarvan we weten dat het niet werkt. Ze deed het duidelijk niet voor zichzelf maar voor een ander.

Er liepen ook bezoekers met mondvodden voor, het viel mij op dat die naar niemand keken. Ze liepen recht op hun doel af, enigszins gehaast, bangig, alsof ze zo snel mogelijk weer weg wilden zijn. Wat ik wel begrijp! Wie wil er nou in een ziekenhuis zijn.

€3,50 vroegen ze voor een saucijzenbroodje? €2,50 voor een gevulde koek? Hoe dan? €3,50 voor een saucijzenbroodje? 22 jaar geleden betaalde ik nog 1 gulden 50 voor zo’n ding, een gevulde koek was 0,75 cent.

We zitten volgens onze leiders in een transitie waar we sterker, veiliger en gelukkiger uitkomen. Daarvoor hebben alle westerse landen hun defensiebudget verhoogd. Dat gaat zorgen voor meer veiligheid, zeggen ze, meer JSF straaljagers maken ons sterker. 7 gulden en 70 cent voor een saucijzenbroodje, niet werkende mondvodden, hoelang gaat dit nog duren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *