Categorieën
Niet gecategoriseerd

29 juni 2022, “the streets will rumble under the feet of the angry mob”, lieverds.

En das echt niet alleen hier hoor. 12 landen zijn op dit moment niet meer in staat hun schulden te betalen, de centrale bank van Zimbabwe heeft de rente met 200% verhoogd! Nu zijn de burgers daar wel wat gewend als het gaat om corrupte en absurde maatregelen van politici. Die gasten hebben mugabe overleefd, zoek hem maar eens op als je iets wilt weten over hoe je een land, hoe je een bevolking, tot op het bot kan uitkleden. In Zimbabwe vertrouwt niemand het systeem, daar heeft de bevolking haar eigen systeem, en dáár gaan wij de mist in.

Italië, Griekenland, Spanje, Portugal? We horen er niets meer over. Geloof me, dat duurt niet lang meer. In Duitsland is de Producers Index met 34% gestegen in mei, 33,6 om precies te zijn. Om het ff in perspectief te zetten, das nog nooit gebeurt. Zelfs niet in de jaren ‘20. De producers index gaat over de inkoopsprijs voor producenten van auto’s, huizen en eten. Voor, zeg maar, alles wat wij consumeren. Het is dus zo dat eerst de producers index oploopt voordat de consumers index oploopt, das logisch toch? De gemiddelde burger kan niet veel met een paar platen staal, tis handig als een autoproducent daar eerst een auto van maakt. Maar als het inkopen van die platen staal, van al die schroefjes en kabeltjes 34% is gestegen wat denken jullie dat er dan gaat gebeuren met de prijs van die auto? En hetzelfde geld voor al die andere dingen die wij consumeren. Wat heb je aan een paar halmen graan? Of aan een varken? Tis toch makkelijk dat een fabriek er eerst meel van maakt waarna de bakker er een brood van kan bakken. Nu is de prijs van graan niet met 33,6% gestegen maar iets meer. De prijs van een ton graan was in maart nog €250, in mei was dat €385.

The streets will rumble… vandaag gaat het weer los! Gisteren was een opwarmertje heb ik gelezen. stoltennogwat gaat het Europese leger van 30k naar 400k soldaten verhogen. Laat ik niet horen dat 1 van jullie zich aanmeld kids! Het leger werd, hier in Nederland, gisteren al ingezet om tractoren van de weg te verwijderen, het leger tegen de eigen bevolking, ongelooflijk toch? Wat een zooitje.

Maar goed, we wisten dat het eraan zat te komen, laten we er het beste van maken! Dat betekend dat er keuzes gemaakt moeten worden, langs de zijlijn staan is geen optie. De rode of de blauwe pil Neo, zeg het maar…

2 reacties op “29 juni 2022, “the streets will rumble under the feet of the angry mob”, lieverds.”

Het is Neo, niet Nemo. Hoewel we wel kopje onder zouden kunnen gaan.
Wel vervelend dat dat inhoudelijk het enige is waarop ik het met je oneens ben, want het schets geen optimistisch plaatje.

PS. Fijn even kennis gemaakt te hebben vandaag. Doe de groeten aan Frodo en Sam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *