Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 juni 2022, Timotheüs 3:2-5, “Want de mensen zullen alleen om zichzelf geven en om geld. Ze zullen verwaand zijn, arrogant, lasteraars, ongehoorzaam aan ouders, ondankbaar en ontrouw” zegt de bijbel lieverds.

En Lucas 21:11: “Er zullen grote aardbevingen zijn en in de ene plaats na de andere voedseltekorten en epidemieën. Ook zullen er angstaanjagende dingen te zien zijn en zullen er uit de hemel grote tekenen zijn.”

Wat vinden jullie? Komt dit een beetje in de buurt van wat er op dit moment om ons heen gebeurt? Een tornado in Zierikzee? 1000den doden in Iran? Nog een mooie: “Ze zullen verraders zijn, roekeloos en opgeblazen van trots, met meer liefde voor genot dan liefde voor God. Ze zullen een schijn van vroomheid hebben maar de kracht ervan niet blijken te bezitten. Keer je af van hen.”

Duizenden jaren geleden geschreven maar toch best accuraat, naar mijn idee. Waarom maakten deze mensen zich druk om het einde ter tijden? Waarom schreven ze niet: “Het zal ‘mijn tijd’ wel duren!” Dat hoor ik op dit moment continue. ‘Mijn tijd’ wat een giller! We hebben geen idee van ‘Tijd’. We zijn ziende blind.

“Sta op en herinner jezelf” zei Jezus in het Evangelie van Thomas. Wat moet ik me in Gods naam herinneren? In Gods naam, wie is Hij? Wie ben ik?

Mijn hele leven weet ik dat dit niet de eerste x is dat ik hier ben. Das niet iets wat je dagelijks aan de grote klok hangt maar kheb het regelmatig laten vallen. Ben niet de enige hoor! Ik kom vaak genoeg mensen tegen die ik altijd al ken, waar ik al tijden biertjes mee drink. Tis dus niets bijzonders, het is iets wat van ‘alle tijden’ is. Maar ja, als je het je niet wilt, mag of durft te herinneren dan heb je er geen reet aan. Blijf je hangen in jouw beperkte tijd. Terwijl tijd er niet toe doet als je jezelf herinnert. Tsja, zoals een wijs man ooit zei: “je gaat het pas zien als je het door hebt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *