Categorieën
Niet gecategoriseerd

17 juni 2022, 22 maart 2020 eindigde ik mijn eerste stukkie met de volgende zin kids:

“De economische crisis die gaat volgen zal erger zijn dan die in de jaren dertig (Morgan Stanley). Hoeveel doden, oorlog en ellende het gaat opleveren is onbekend maar opa en oma leven iig nog een paar jaar langer”.

En nu is het zover. Alles om ons heen dondert in elkaar. Ik heb me voorgenomen er niet meer over te schrijven, daar zijn nu genoeg bronnen voor. Toch wil ik de paar mensen die mijn stukkies lezen nog 1x waarschuwen. Zeker als je in de Randstad, in een flat, woont, als je volledig afhankelijk bent van supermarkten en voor je verwarming en stroom van de nutsvoorzieningen. We staan pas aan het begin van de depressie! Bereid je voor, verbind jezelf met mensen op het platteland. Zoek naar alternatieven om je huis te verwarmen, wist je dat 2 of 3 waxinelichtjes onder een bloempot zorgt voor heel veel warmte. Een waxinelichtje geeft maar iets van 10% licht, de rest van zijn energie is warmte, een roodstenen bloempot wordt daar hartstikke heet van, een perfecte kachel! Maar dan moet je wel genoeg waxinelichtjes hebben. Een winter kan lang duren.

Ik geloof dat we in een transitie fase zitten. Dat wij aan de vooravond staan van een nieuwe tijd. Het gaat er nu om of je bereid bent eerlijk te zijn tegen jezelf. In ons zit de oplossing en deze zal overwinnen maar dat zal niet makkelijk zijn. Bereid je zowel geestelijk als praktisch voor, we hebben nog een week of 4, misschien 6. Knuffel een boom, zoek een hommel op en ga ermee in gesprek, koop een paar kilo rijst extra. En verbind! Heb elkaar lief….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *