Categorieën
Niet gecategoriseerd

16 juni 2022, terug naar normaal, ik hoor het nog steeds kids.

Het “nieuwe” normaal is even los gelaten, daar is nog geen consensus over. Het oude normaal kennen we nog van een kleine 3 jaar geleden, daar willen veel mensen naar terug. Ik niet kids, natuurlijk zou ik veel liever weer met jullie in 1 huis wonen en samen op vakantie gaan en jullie verjaardagen samen vieren maar ik wil niet meer terug naar het normaal van die tijd, het was namelijk verre van normaal.

Wat is normaal? 4x per jaar op vakantie? Boontjes, in de supermarkt, uit Ethiopië? Is een lifestylecoach normaal? Een ademcoach? Mannen die kinderen baren, een tweede of derde huis?

Honger in Afrika! Das mijn hele leven al normaal. En dat Nederland de grootste kinderporno producent ter wereld is, das normaal, we laten het tenslotte al decennia toe! Dat China het niet zo nauw neemt met mensenrechten, dat Nederland gif verwerkt in stookolie, dat we uit naam van de democratie staatshoofden vermoorden vanwege een grove leugen, dat is allemaal normaal.

De grote uitdaging gaat worden hoe we het normaal opnieuw gaan uitvinden. Of het sws nog mogelijk is “normaal” te leven. Das wel een leuk onderwerp! Wat is normaal? Leven zoals ik nu doe is in de ogen van veel mensen absoluut niet normaal. Terwijl er eeuwenlang op die manier geleefd is. Is geloven in natuurgeesten normaal? In een goed en een kwaad? Is geloven dat vertrouwen genoeg is, om normaal te kunnen leven, normaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *