Categorieën
Niet gecategoriseerd

3 juni 2022, Jamie Dimon, denk niet dat jullie ooit van hem gehoord hebben lieverds.

Maar tis niet zomaar een mannetje! Nee, tis de ceo van JPMorgan Chase. En laat dat de grootste investeringsbank zijn van Amerika. Tis dus een man met zeer veel kennis van de economie. Van hoe je moet zorgen dat je rijk wordt over de ruggen van een ander. En ook van hoe je zorgt dat je precies dat doet wat nodig is om naar boven te vallen.

ceo’s van banken, farmaceutische bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, van eigenlijk ieder beurs genoteerd bedrijf, zijn niet de slimste mensen. Nee! Ik zeg niet dat ze dom zijn, verre van, maar slim zijn is zeker niet hun sterkste eigenschap. ceo’s van eeuwenoude beursgenoteerde bedrijven als JPMorgan, ING, Philips of Shell zitten daar vanwege hun vermogen om te doen wat ze moeten doen. Daar zijn ze op geselecteerd. Op hun vermogen de grootste schandalen onder de pet te houden als dat moet van hun baas. Want dat is het trieste van dit soort mannetjes, ze zitten daar alleen maar omdat ze geen ruggengraat hebben.

Een ceo zit daar om te zorgen dat de aandeelhouders meer geld uitgekeerd krijgen, das simpel. Dat is prio nummer 1! Dan komt er een hele tijd niets. Dan komt er helemaal niets meer.

En laat er nu eigenlijk maar 1 aandeelhouder zijn die eigendom is van al die beursgenoteerde bedrijven. En laat die aandeelhouder nu 130 triljoen hebben vrijgemaakt om van deze wereld een betere, inclusievere, veiligere, klimaatneutralerere wereld te maken. En ze hebben al die ceo’tjes die voor hun werken de opdracht gegeven, vanaf nu, aan ons uit te leggen dat dat niet zonder pijn zal gaan. Ik verwacht volgende week de eerste ceo in ons k*tlandje die gaat vertellen dat het toch niet zo goed gaat als ze ons de afgelopen maanden hebben doen willen laten geloven. Dat het eigenlijk een totale bende is en dat zij er ook geen f*ck aan kunnen doen want het is poetin’s zijn schuld. Over die 130 triljoen hoor je nog niet zoveel, vorige week, tijdens dat gezellige onderonsje van al die marionetten van die ene aandeelhouder in Davos, is het even voorbijgekomen. Ondertussen heeft Jamie zijn werk gedaan, hij heeft er vast een schouderklopje voor gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *