Categorieën
Niet gecategoriseerd

2 juni 2022, ik ben aan het verliezen lieverds.

Wat zeg ik! Ik heb al verloren. Ben niet de enige hoor, overal om me heen hoor ik dat de invasie te groot is. Dat slinkse trucjes, als koffiedik, knoflookwater of gebroken eierschalen niet werken, de overmacht is te groot. Tis een destructieve oorlog, alles moet kapot. Wat een ramp…

Om de aanvallen in de toekomst af te slaan gaan velen hier in de omgeving over op chemische oorlogvoering. Zogenaamde biologische, natuurlijke slakkenkorrels worden ingezet om deze plaag te bestrijden. Persoonlijk wil ik dat niet, kheb er veel over gelezen, en geloof me, tis niet goed voor de natuur. Dat kinderen, poezen en honden er niet ziek van worden of dood van gaan is mooi meegenomen maar tis gewoon niet goed voor de natuur. Naast dat onderzoek heeft aangetoond dat niet alleen de slakken maar ook regenwormen verdwijnen door dat spul (en laten die nu ongelóóóóflijk belangrijk zijn in de tuin), verstoort het het evenwicht, die beesten zijn er niet voor niets. Punt uit.

Toch wil ik mijn eigenste boontjes eten deze zomer. Afgelopen week hebben we al andijvie en sla gegeten uit eigen tuin en das toch wel errug leuk en lekker. Dus ben ik op zoek gegaan naar een natuurlijke bestrijder en ja hoor ze zijn er! Loopeenden! Die beesten smullen van een naaktslakje op zijn tijd. En daarnaast wat is er nou leuker dan een loopeend? Man wat geniaal!

Moet het hier ff in de week gaan leggen. Kijken of ik de handen op elkaar krijg. Gelukkig hebben loopeenden meer voordelen! Ze ploegen hele weilanden om, zorgen voor eieren die heel lekker zijn en zijn gewoon errug gezellig. Nadelen zijn er natuurlijk ook, bv dat ze je hele tuin omploegen. Dat moet ik ff goed gaan brengen, elke nadeel heb tenslotte zijn voordeel.

Één reactie op “2 juni 2022, ik ben aan het verliezen lieverds.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *