Categorieën
Niet gecategoriseerd

23 mei 2022, voor het eerst meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht kids.

En we zijn pas net begonnen. De afgelopen 10 jaar is het aantal vluchtelingen verdubbeld, zegt vluchtelingenorganisatie unhcr. Ze vergeten erbij te zeggen dat het de aankomende 10 maanden gaat vertienvoudigen. 10 maanden? Nee zolang gaat dat niet duren, over 6 maanden zijn we wel zo ver.

Lezen jullie ‘The Economist’ wel eens? Afgelopen week stond er een artikel in over de aanstaande hongersnood. Dit x beperkt die zich niet tot de derde wereldlanden volgens dit gerenommeerde blad. Dat dat zo is beseffen veel mensen om mij heen zich ook wel maar toch dringt het niet tot ze door. Of nee, dat zeg ik verkeerd, toch willen ze het niet zien, willen ze er niet over praten.

In telegram groepen en op wappie sites wordt er wel over gesproken en zijn mensen zich aan het voorbereiden. Net als in davos daar praten ze er al een jaartje of 400 over. Gedetailleerd hebben ze hun plannetjes voorbereid. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Ze weten precies hoe ze de massa moeten bespelen, dat mag ook wel na zoveel jaar. 1500 privéjets zijn afgelopen weekend gespot boven het Zwitserse plaatsje, 1500 puissant rijke oplichters die denken te mogen spreken voor 7 miljard bange verweesde individuen, losgeslagen van wie ze zijn.

Ik ga binnenkort weer beginnen met een podcast. De boodschap uit Het Evangelie van Thomas, van de Catharen en Zoroatrianisten begint voor mij steeds helderder te schijnen. Het herinneren gaat mij steeds beter af, maar nu heb ik ook geweldige leraren. Zo leert Willie de Zwaan mij om te gaan met mijn eenzaamheid. Geeft Sam mij les in nederigheid en laten Lizzy Meerkoet en haar man mij zien wat doorzetten is. En dan heb ik het nog niet over de kastanjebomen die mij ‘s nachts hun wijsheid toefluisteren, over moeder aarde die me houvast geeft als ik wankel van verdriet. Steeds beter herinner ik me dat alles 1 is en dat ik niet bang hoef te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *