Categorieën
Niet gecategoriseerd

20 mei 2022, gisteren was ik heel even in A’dam lieverds.

Ik was gevraagd of ik een paar lieve mensen naar Schiphol wilde brengen. Stiekem heb ik misbruik van de situatie gemaakt en ben even langs World of Food gereden in de Bijlmer. World of Food is een oude parkeergarage ingericht als Foodhal waar mensen vanuit de hele wereld een klein standje kunnen huren om een eigen restaurantje te starten. Geweldig concept waar ik in het verleden graag even langs wipte om iets exotisch naar binnen te werken.

Het klinkt gek en het ligt waarschijnlijk aan mij maar het was geen prettige ervaring. Ten eerste waren er veel minder etenskraampjes dan vroeger, daar zal de ons bekende hoax wel aan mee hebben gewerkt, daar kunnen die mensen niets aan doen. Ten tweede is het aanbod ernstig gelimiteerd, Surinaams voert de boventoon, maar daar heb ik geen enkel probleem mee want ik ben gek op Surinaams eten. Ten derde, en dat was het onprettige, de sfeer. Waar ik me ooit ongelooflijk thuis voelde had ik nu het idee dat ik er niet welkom was. De hartelijkheid die er ooit hing is weg, een vreemde wantrouwende spanning is er voor in de plaats gekomen. Ik heb nog geprobeerd een praatje aan te knopen maar dat is niet gelukt. Man wat jammer!

Het heeft me bezig gehouden afgelopen nacht. Die wantrouwende sfeer overviel me echt. Misschien was ik er op het verkeerde moment, of ben ik te gevoelig. Ik kom tenslotte al een tijdje niet meer in horecagelegenheden. Voor de coronapas ging ik nog wel eens een biertje drinken om me erbij te voelen horen maar dat doe ik nu liever ergens buiten in de natuur, me erbij voelen horen. Vraagje! Was ik op het verkeerde moment op de verkeerde plek of voelen jullie die wantrouwende spanning ook?

Één reactie op “20 mei 2022, gisteren was ik heel even in A’dam lieverds.”

de wereld is vol wantrouwen en achterdocht. Ik voel t. Ik zie t. Je kunt alleen maar open en vol liefde antwoorden.
Ik doe als Frodo, Gewoon een blij ei zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *