Categorieën
Niet gecategoriseerd

16 mei 2022, gisteren reden er weer tientallen vrachtwagens, tractoren en personenwagens door Fryslan lieverds.

Bij elkaar was het een indrukwekkende stoet. Via telegramkanalen hield ik bij waar de enthousiaste en gedreven deelnemers zich bevonden. De tocht duurde de hele dag waardoor ik helaas niet meekon, das niet te doen voor Sam, zolang in een auto. Vorige x reed ik met Henk mee die zijn auto ook dit x weer had opgevrolijkt voor deze tocht. Ik kwam hem vaak tegen in de vele filmpjes die door mensen langs de weg werden gepost. Echt jammer dat ik er niet bij was.

Einde van de dag hoorde ik de toeterende wagens Leeuwarden weer binnenrijden. Toevallig liep ik net met Sam buiten. Iemand zei: “Heeft Cambuur weer gewonnen?” “Nee, die hadden al gespeeld” zei een ander. “Tis een demonstratie van boze Friezen” zei ik. “O? Daar heb ik niets over gehoord? Zal dan wel op het nieuws komen vanavond, toch?

Nee dus, nergens, niets, nada. Zelfs de Leeuwarder Courant verspild op zijn site geen letter aan deze tocht. Meer dan honderd, versierde, wagens rijden in optocht, met gemiddeld 40 km per uur, door 3 provincies om hun ongenoegen kenbaar te maken en nergens vind je er iets over terug in de landelijke pers. Wat een schande. Als 10 opgeschoten kinderen met gekleurd haar en tatoos in een boom klimmen om een fabriek of varkenshouderij te sluiten staat de landelijke pers er in vol ornaat. Onafhankelijke journalistiek? Laat me niet lachen…

Man man wat ben ik er klaar mee. Tis ongelooflijk hoe we worden gemanipuleerd. Wat heb ik een grafhekel aan het journaille, waar zijn de echte journalisten gebleven? Hoelang nog voor dit kaartenhuis instort? Waarom doen mensen dit? Hoe komt het dat we zo bang zijn te verliezen wat we denken te hebben? Zijn we in staat onszelf te herinneren? Hoelang doen we hier nog aan mee?

Foto’s zijn van Lars!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *