Categorieën
Niet gecategoriseerd

14 mei 2022, gisteren heb ik naar Marcel Messing geluisterd kids.

Bijna 3 uur duurt het ‘interview’ met Jorn Luka. Nou interview, tis meer een monoloog, maar wel een boeiend monoloog. Wat een kennis heeft die man, en durf! Reuzen, kabouters, engelen, goden, buitenaardse wezens ze komen allemaal langs en krijgen een plek in deze wereld. Niet als sprookje, mythe of sterk verhaal, maar als duiding in wie wij zijn als mens. Waaruit wij zijn ontstaan, wat wij vergeten zijn.

De Catharen komen langs, net als het Evangelie van Thomas. Ik zal eerlijk zijn het duizelt me, de dagen vliegen voorbij en ik kom vaak nergens aan toe. Op zich doe ik best veel maar voor mijn gevoel loop ik constant achter de feiten aan. En dat maakt dat ik me moe voel, dat ik het idee heb dat ik te laat ben. Tijdens deze marathon liggen de favorieten al ver voor, alles wat ik kan doen is volgen. Of ik het ga halen is maar de vraag, ik ben veel te laat begonnen knalt door mijn hoofd.

De eenzaamheid is weleens lastig. Gelukkig reageren er af en toe mensen op mijn stukkie waardoor ik het idee heb dat ik niet helemaal alleen ben. Geestelijk eenzaam voel ik me, losgeslagen van alle opgedane waarheden van de afgelopen 54 jaar. Dolend door een labyrint van leugens zonder uitgang. Zoekend naar mijzelf.

Nou ben ik nooit iemand geweest die zomaar iets aanneemt van een ander maar ik moet heel eerlijk zijn dat ik wel wat hulp kan gebruiken. Dat het mij geweldig lijkt om over de Catharen of het Evangelie van Thomas met mensen van gedachten te wisselen. Of over de Anunaki, reuzen, kabouters, engelen en onze zielen. Vooral die laatste! In mijn ogen draait het daarom. Om onze ziel. Wie doet er mee?

2 reacties op “14 mei 2022, gisteren heb ik naar Marcel Messing geluisterd kids.”

Wat een mooie kerel hè, Marcel Messing. Heb ook ademloos geluisterd. De verbanden en de verdieping en de connectie van alles vanuit de oorsprong. Fascinerend en intrigerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *